Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

June Almeida: Η απίστευτη ιστορία της πρωτοπόρου που ανακάλυψε τον κορωνοϊό πριν από 56 χρόνια αλλά αναγνωρίζεται σήμερα

H αναγνώριση άργησε μερικές δεκαετίες για την επιστήμονα που όταν εντόπισε τον κορωνοϊό, σχεδόν κανείς δεν της έδωσε σημασία. Ό...

94476895_220221042619733_4180130803595189758_n

H αναγνώριση άργησε μερικές δεκαετίες για την επιστήμονα που όταν εντόπισε τον κορωνοϊό, σχεδόν κανείς δεν της έδωσε σημασία.




Όταν η June Almeida κοίταξε το μικροσκόπιό της το 1964, είδε μια στρογγυλή, γκρι κουκκίδα καλυμμένη με μικροσκοπικές ακτίνες. Αυτή και οι συνάδελφοί της παρατήρησαν ότι γύρω από τον ιό σχηματιζόταν κάτι σα φωτοστέφανο – σαν την κορώνα του ήλιου. Αυτό που τότε είδε θα γινόταν αργότερα γνωστό ως κορωνοϊός και εκείνη ουσιαστικά είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του. Αυτό το επίτευγμα ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτο επειδή η 34χρονη επιστήμονας δεν είχε καταφέρει ποτέ να ολοκληρώσει τις επίσημες σπουδές της.

Η Almeida της οποίας το κανονικό όνομα ήταν June Hart, ζούσε με την οικογένειά της σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Γλασκώβη της Σκωτίας, όπου ο πατέρας της εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου. Εκείνη ήταν άριστη μαθήτρια με φιλοδοξίες να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο, αλλά τα χρήματα ήταν λιγοστά. Στα 16 της, εγκατέλειψε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται ως τεχνικός εργαστηρίου στο Royal Infirmary της Γλασκώβης, όπου χρησιμοποιούσε μικροσκόπια για να βοηθάει στην ανάλυση δειγμάτων ιστών.

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία στο marieclaire.gr