Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηλεία: Fake news καταγγελίες που ανέφεραν ότι συγκεντρώθηκε κόσμος σε εκκλησίες

Τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικές καταγγελίες δέχθηκε η Αστυνομία που ανέφεραν ότι λίγο πριν από την Ανάσταση είχαν συγκεντρωθεί πιστοί...

patra_ekklisia

Τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικές καταγγελίες δέχθηκε η Αστυνομία που ανέφεραν ότι λίγο πριν από την Ανάσταση είχαν συγκεντρωθεί πιστοί στην εκκλησία της Υπαπαντής




Τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικές καταγγελίες δέχθηκε η Αστυνομία από κατοίκους της Νέας Φιγαλείας στην Ηλεία, που ανέφεραν ότι λίγο πριν από την Ανάσταση είχαν συγκεντρωθεί πιστοί στην εκκλησία της Υπαπαντής. Όμως, αποδείχθηκαν… fake news!

Ήταν μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, όταν έφτασε ένα περιπολικό έξω από την εκκλησία, όμως οι αστυνομικοί δεν βρήκαν πιστούς ούτε στον εξωτερικό χώρο ούτε στο εσωτερικό του ναού όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η Αναστάσιμη Ακολουθία! Οι πόρτες του ναού ήταν κλειδωμένες και μέσα βρίσκονταν μόνο ο ιερέας, ο ψάλτης και ο νεωκόρος, που μάλιστα είχαν τις απαραίτητες βεβαιώσεις για την παρουσία τους.

Ψευδείς καταγγελίες και στο Αλιβέρι

Η καταγγελία κατοίκων ότι ο ιερέας του ναού του Αγίου Δημητρίου στο Αλιβέρι είχε ανοιχτά τα μεγάφωνα και μετέδιδε τη Λειτουργία της Ανάστασης, προκάλεσε την επέμβαση αστυνομικών που όμως βρήκαν κλειδωμένη την πόρτα της εκκλησίας, όπως επέβαλαν τα μέτρα. Ο εφημέριος σταμάτησε τη Λειτουργία, εξήγησε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Μητρόπολης Καρυστίας τα μεγάφωνα μπορούν να λειτουργούν την ώρα της Ανάστασης και οι αστυνομικοί αποχώρησαν αφήνοντας να ακουστεί το «Χριστός Ανέστη».

Ωστόσο, οι αστυνομικοί είχε χρειαστεί να επέμβουν τη Μ. Παρασκευή σε μια εκκλησία στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όπου ο εφημέριος είχε ανοίξει τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούγεται η λειτουργία. Ένας κάτοικος, όμως, υπέβαλε μήνυση κι έτσι επενέβησαν άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που διέταξαν να διακοπεί η λειτουργία ώσπου να απενεργοποιηθούν τα μεγάφωνα, έκαναν συστάσεις στον ιερέα και έφυγαν.