Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσιόδρας: Ο κύβος ερρίφθη – Μάσκα υποχρεωτικά και αντισηπτικό στην τσέπη

Νέο μήνυμα… επαγρύπνησης έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας σήμερα 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534. Δύο ν...


Νέο μήνυμα… επαγρύπνησης έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας σήμερα 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534. Δύο νέοι θάνατοι και συνολικά 136 στην χώρα μας. “Ναι” και στο άνοιγμα των σχολείων.






Άλλη μια μέρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για να ενημερώσει σχετικά με το πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας, πιστός στο καθιερωμένο ραντεβού, ενημερώνει για τον χάρτη του φονικού ιού, την ώρα που απέχουμε ακριβώς μια εβδομάδα από την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία, αλλά κι από την ημέρα που πολλά καταστήματα θα… σηκώσουν τον γενικό.

Όλες τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει στο αυριανό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:00 το απόγευμα κι αμέσως μετά, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει η ενημέρωση για τον χάρτη του ιού στην Ελλάδα.


Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 17 νέα κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα και συνολικά 2.534, με το 55% να είναι άνδρες.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την μάχη, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 136.

580 κρούσματα κορονοϊού σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα. 43 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 11 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Το 89% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τέλος, 65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 66.000 έλεγχοι για κορονοϊό.

Υποχρεωτικά μάσκα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης. “Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων”, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Συγκεκριμένα συμπλήρωσε: “Επίσης η Επιτροπή μας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων, σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους.”

Ακολούθως, είπε πως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων!

Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.