Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη! Εκατοντάδες εκατομμύρια μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ίδια τα ΚΕΚ που τώρα καταγγέλλει

dikaiologitikaΣε μάχη κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση με τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων την οποία πρώτα τα Dikaiolo...



dikaiologitikaΣε μάχη κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση με τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων την οποία πρώτα τα Dikaiologitika News αποκάλυψαν μετά την απαράδεκτη εξέλιξη με τα μεταφρασμένα κείμενα από το google και το… «σκοιλ ελικικου».





Το θέμα με τα συγκεκριμένα ΚΕΚ που εμφανίζονται να παίρνουν τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο κομμάτι των προγραμμάτων ανεξαρτήτως κυβέρνησης προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και στην ουσία πρόκειται για το πρώτο μεγάλο φάουλ της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδρασε αστραπιαία καταργώντας όλο το πρόγραμμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί τι ακριβώς έγινε. Επίσης δεν απορρίπονται οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας για την διαδικασία, ειδικά όταν για τον σκοπό του ελέγχου είχε οριστεί συγκεκριμένη τριμελής επιτροπή με άτομα που από την έρευνα του Dikailologitika News φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο (τα ονόματά τους είναι σε γνώση του Dnews μετά από σχετική έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας).



Tο Dikaiologitika News είχαν αποκαλύψει το θέμα με τα ΚΕΚ από τις 17 Απριλίου, ουσιαστικά από τις πρώτες ώρες που άρχισαν να τρέχουν τα προγράμματα σε κάποιιες κατηγορίες επιστημόνων. Το σχετικό δημοσιεύμα: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/295907/dropi-skoil-elikikou-kai-i-dithen-epimorfosi-ton-kek-se-epistimones-gia-600-evro

Είναι επίσης σαφές ότι τα ΚΕΚ ως επαγγελματικές οντότητες και κέντρα κατάρτισης δεν ευθύνονται για αυτά που έγιναν και αυτά που γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σήμερα που το όλο θέμα προέκυψε με ευθύνη αποκλειστικά των 7 παρόχων που έφτιαξαν σε χρόνο ρεκόρ τις σχετικές πλατφόρμες με κείμενα μεταφρασμένα από την …google translate !

Ωστόσο, φαίνεται πως στη Βουλή η υπόθεση θα εξελιχθεί σε σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν «εκλεκτοί» και εγκεκριμένοι ιδιοκτήτες μεγάλων πλατφορμών κατάρτισης που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, είναι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στα προγράμματα κατάρτισης αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 έως και το 2019.

Το Dikaiologitika News αποκαλύπτει σήμερα την λίστα με τα προγράμματα που έδινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ΚΕΚ. Τα σημερινά ΚΕΚ που αποτελούν σκάνδαλο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ίδια ΚΕΚ που μοιράστηκαν τα χρήματα κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνει τα ΚΕΚ την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ήδη υλοποιήσει όπως φαίνεται και από τα σχετικά έγγραφα:

- 10 Ιουνίου 2019 κατάρτιση ανέργων περίοδος ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου-Χαρίτσης 48.900.000 €
- 19 Σεπτεμβρίου 2016 κατάρτιση ανέργων ποσό 89 εκατομμύρια € ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης
- 15 Νοεμβρίου 2018 κατάρτιση ανέργων Χαρίτσης -Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ 17 εκατομμύρια €
- 30 Ιανουαρίου 2019 κατάρτιση ανέργων 49 εκατομμύρια €
- 20 Νοεμβρίου 2018 πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης ανέργων 23.829.000 €
- 10 Απριλίου 2019 άλλο πρόγραμμα κατάρτισης προεκλογικά 39 εκατομμύρια €.


Το Dikaiologitika News είχαν ήδη από τις 10/10/2019 αποκαλύψει τα προγράμματα που δόθηκαν σε λίγους και εκλεκτούς από την προηγούμενη κυβέρνηση κάτι που είχε προκαλέσει και την αντίδραση του Συλλόγου Κέντρων Κατάρτισης με ανακοίνωσή τους για τον τρόπο που είχε γίνει η διαδικασία.

Το σχετικό δημοσιεύμα: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/273170/apokalypsi-megala-erga-katartisis-me-67-000-000-evro-pire-i-enosi-epimelitirion-tin-periodo-2016-2019-ligoi-kai-eklektoi-oi-anadoxoi

H ανακοίνωση του ΕΛΣΕΚΕΚ εδώ:

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/270657/kek-sovares-kataggelies-kata-axtsioglou-ekatommyria-se-ligous-kai-eklektoyshttps://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/270657/kek-sovares-kataggelies-kata-axtsioglou-ekatommyria-se-ligous-kai-eklektoys

Ένα πρόγραμμα – μαμούθ, υλοποίησε η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων με αποτελέσματα που ουδέποτε έγιναν γνωστά



Εξάλλου σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης παρέθεσε στη Βουλή στοιχεία αντίστοιχων προγραμμάτων για ανέργους μέσω ΚΕΚ την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα.

Όπως υπογράμμισε δεν αποκλείστηκε κανένας πιστοποιημένος φορέας 390.000 φορείς μπήκαν όπως είχαν αξιολογηθεί από το υπουργείο Παιδείας δεν προστέθηκε ούτε ένας ούτε αφαιρέθηκε κάποιος ήταν ακριβώς όπως μας τα έδωσε το υπουργείο παιδείας πιστοποιημένοι φορείς.

Ο κ. Βρούτσης μίλησε για αστοχία αλλά και για τόλμη από την πλευρά του υπουργείου εργασίας και του ίδιου να αναγνωρίσουν το λάθος και πρόσθεσε ότι κι όλα κινήθηκαν με βάση το θεσμικό πλαίσιο που η κυβέρνηση κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπήρξε χρόνος ούτε είπα ποτέ ότι διεκδικούμε το τέλειο και το αλάθητο. Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν κινηθήκαμε στη βάση ενός προγράμματος για να στηρίξουμε τους επιστήμονες. Ακολουθήσαμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο για να τρέξει το πρόγραμμα αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ , το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτό παραλάβαμε και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε" υπογράμμισε ο υπουργός.

Διευκρινίζοντας ότι όλη η διαδικασία η οποία ήταν απόλυτα διαφανής απόλυτα συντεταγμένη όλα ήταν με βάση το πλαίσιο του 2019 που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.