Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διανομή κατ’ οίκον το Άγιο Φως στις Σέρρες λόγω κορωνοϊού

Ο δήμος Σερρών σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, μεριμνούν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά κα...

ag-fos-spiti

Ο δήμος Σερρών σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, μεριμνούν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του δήμου




Το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι Σερραίου, παρά τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τον περιορισμό στη τέλεση λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο δήμος Σερρών σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, μεριμνούν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του δήμου.

Το Μεγάλο Σάββατο ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, θα παραλάβει το Άγιο Φως στο Επισκοπείο και στη συνέχεια κλιμάκια του δήμου Σερρών, αποτελούμενο από υπηρεσιακούς και εθελοντές και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του δήμου.

Δήμος και Μητρόπολη Σερρών, σχεδιάζουν τις τελευταίες μέρες πως το Άγιο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και με γνώμονα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, η πόλη θα χωριστεί σε τομείς, για τη μεταφορά θα χρησιμοποιηθούν πολλά οχήματα αλλά και περισσότεροι από 200 εθελοντές τη «Εθελοντικής Ασπίδας Σερραίων» του δήμου, που συστάθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας.

Το Άγιο Φως αναμένεται να το παραλάβει στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο δε θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος με έναν συνοδό.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους επιβάτες δεν πρόκειται να αποβιβαστεί στο Ισραήλ και απλώς το Άγιο Φως θα τους το πάει στο αεροσκάφος ειδικός απεσταλμένος. Επιστρέφοντας στο Ελευθέριο Βενιζέλος, το Άγιο Φως θα υποδεχτεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης σε μια λιτή παραλαβή όπου ολιγομελές στρατιωτικό άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

Όσον αφορά στη διασπορά του Αγίου Φωτός σε ολόκληρη τη χώρα, θα γίνει με τις προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα πτήσεις.