Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Απαγορευμένο» Πάσχα! «Μπλόκο» στα σχέδια των… αθεόφοβων που αλλάζουν την μόνιμη κατοικία

newsitΠάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και βλέπουμε! Η ΑΑΔΕ σταματά να εξετάζει τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας. Κάποιοι… εξυπνάκηδε...


newsitΠάσχα στο χωριό; Από του… χρόνου και βλέπουμε! Η ΑΑΔΕ σταματά να εξετάζει τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας. Κάποιοι… εξυπνάκηδες την άλλαζαν για να “δικαιολογήσουν”… πασχαλινή μετακίνηση στην επαρχία.






Το είδαμε κι αυτό! Υπάρχουν κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- που έφτασαν μέχρι και στο σημείο να δηλώσουν διαφορετική μόνιμη κατοικία, ώστε να καταφέρουν να πάνε στο χωριό τους το Πάσχα, την ώρα που η χώρα “μετρά” 59 νεκρούς, 99 νέα κρούσματα κορονοϊού και 1.613 συνολικά.

Έτσι, σε ακόμα ένα μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς με απόφαση του Διοικητή της Αρχής, Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας ώστε να μπει ένα μπλόκο στα… σχέδια των πονηρών για το Πάσχα.


Να σημειωθεί εδώ πως οι φορολογούμενοι μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, ωστόσο παρατηρήθηκε… κατάχρηση του δικαιώματος αυτού.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα. Σημειώνεται ότι, με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

“Αλλάζουν τους κωδικούς του TAXIS για να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα”
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, 03.04.2020, όταν ο γραμματέας των ειδικών φρουρών Βασίλης Μαυροειδάκος ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί “που ζουν σε παράλληλο σύμπαν και σκαρφίζονται πατέντες για να πάνε στα χωριά και τα εξοχικά τους το Πάσχα”.

«Κάποιοι, λίγοι, μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις βάζουν στην επαρχία, νομίζοντας ότι θα βάλουν τη σούβλα και θα ξεκινήσουν για Πάσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε “πόλεμο”» διεμήνυσε ο γ.γ. των ειδικών φρουρών, συμπληρώνοντας ότι οι αστυνομικοί ευγενικά και με πειθώ αποτρέπουν τους εποχούμενους να ταξιδέψουν.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που ακούνε τους Έλληνες αστυνομικούς. Εμείς είμαστε έξω για εσάς. Εμείς δε μένουμε σπίτι, είμαστε έξω να το σεβαστούν αυτό» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα για τους «έξυπνους»
Εν τω μεταξύ, τα μέτρα για την πιο αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού περιέγραψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είπε, ότι αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και τα διόδια. Εξήγησε ωστόσο, ότι αυτά τα μέτρα δεν θα θίξουν τους πολλούς και συνεπείς αλλά εκείνους που νομίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κορόιδα.

Για μετακινήσεις το Πάσχα και διόδια
Πρέπει επιτέλους κάποιοι να πάρουν απόφαση ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Ο κ. Πέτσας ήταν ξεκάθαρος ότι όλα όσα κάναμε άλλες χρονιές θα πρέπει να τα ξεχάσουμε ακόμα και το ψήφισμο στην αυλή γιατί αυτό θα τραβήξει αναπόφευκτα κόσμο.

Click4more: Τσιόδρας: 99 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 1.613 συνολικά και 59 νεκροί

«Όλοι ξέρουμε τι γίνεται και στις αυλές των χωριών μας και στις πυλωτές των πολυκατοικιών. Φέτος δεν θέλουμε το συγχρωτισμό, δεν θέλουμε να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. Ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι μία από τις λίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, που όλοι μας μπορούμε να γίνουμε ήρωες, κάνοντας κάτι απλό: Μένοντας σπίτι και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνονται. Αποδέχονται τα αυστηρά, τα δύσκολα μέτρα. Είναι έτοιμοι, ενδεχομένως, να δεχθούν και αυστηρότερα μέτρα, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τη δημόσια υγεία. Στους λίγους που δεν θέλουν να συμμορφωθούν, κάνουμε ξανά έκκληση να συμμορφωθούν».

Πάσχα
Απαγορεύονται από την πρώτη στιγμή οι υπεραστικές μετακινήσεις!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός στις μετακινήσεις δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Δεν επιτρέπεται αυτή η μετακίνηση. Αν χρειαστεί να κλείσουν τα διόδια θα γίνει και αυτό.

Χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις μόνο για τους ασυνεπείς
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που τηρεί τα μέτρα και στους λίγους που δεν τα τηρούν. Άρα, η αυστηροποίηση θα είναι γι’ αυτούς που δεν είναι συνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν κάποιο μεγαλύτερο περιορισμό», εξήγησε.

«Για παράδειγμα, ακούμε πάρα πολλούς ότι βλέπουν τα ίδια πρόσωπα δύο-τρεις φορές στο σούπερ μάρκετ την ίδια μέρα. Αυτό είναι μια κατάχρηση. Κανείς από εμάς δεν πήγαινε τρεις φορές τη μέρα στο σούπερ μάρκετ πριν από την κρίση. Επομένως, εκεί χρειάζεται ένας περιορισμός», είπε.

Και πρόσθεσε: «Στο θέμα της ατομικής άσκησης. Δεν μπορεί να βγαίνουμε τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα με την ίδια αιτιολογία. Εξετάζουμε, λοιπόν, θέματα, για όσους δεν συμμορφώνονται, χωρίς οι όποιες αποφάσεις να επηρεάζουν τους συνεπείς. Γιατί οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα».

«Ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις είναι κάτι που εξετάζουμε μέσα στα επόμενα δύο τρία 24ωρα. Αν είναι να γίνει, θα γίνει τώρα», είπε ο κ. Πέτσας. «Υπάρχει κατάχρηση από λίγους. Κάνουμε συνεχώς έκκληση σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, να μη θέτουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους επαγγελματίες που εργάζονται για να τους εξυπηρετήσουν, ούτε φυσικά το σύστημα υγείας. Να κρατήσουμε τη διασπορά στο χαμηλότερο επίπεδο για να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

Πρέπει να σπρώξουμε προς τα πίσω τη διασπορά του ιού, να την κρατήσουμε στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Κι αυτό για να έχουμε τη δυνατότητα να περιθάλψουμε αυτούς που θα νοσούν, να αντέξει το Σύστημα Υγείας, ώστε να έχει κλίνες για τους ασθενείς, να έχει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα, να μην έχουμε θύματα του ιού εξαιτίας της αδυναμίας να περιθάλψουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να ζήσουμε αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες».


Η επόμενη μέρα
Ήδη, εξήγησε ότι καταστρώνονται σχέδια για την επόμενη ημέρα. «Εξετάζουμε τα μέτρα κορύφωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξετάζουμε όμως ταυτόχρονα και μέτρα σταδιακής αποκλιμάκωσης. Έτσι ώστε, όταν θα μας δώσουν το σήμα οι ειδικοί, να είμαστε σε θέση σταδιακά να επαναφέρουμε τομείς της οικονομίας στη δραστηριότητα και οι άνθρωποι να βγουν από το σπίτι τους. Σε αυτό τον σχεδιασμό υπάρχουν πολλά πράγματα και θα συνδυαστούν σε μια στρατηγική αποκλιμάκωσης, την οποία θα τη δούμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ