Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Εβδομάδα αποφάσεων- Συσκέψεις για χαλάρωση των μέτρων

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα τεθούν, σε σειρά συσκέψεων, οι συμβουλές των επιστημόνων, οι εισηγήσεις των επιχειρηματικών συνδέσμ...

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Εβδομάδα αποφάσεων- Συσκέψεις για χαλάρωση των μέτρων

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα τεθούν, σε σειρά συσκέψεων, οι συμβουλές των επιστημόνων, οι εισηγήσεις των επιχειρηματικών συνδέσμων και η άποψη του πολιτικού κόσμου, προκειμένου η Κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της για τον χρόνο και τον τρόπο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που τόσο πολύ αναμένουν οι πολίτες.




Οι συσκέψεις θα λάβουν χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία και αρμοδίων υπουργών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 9.30 το πρωί, σύσκεψης με ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, για θέματα οικονομίας.

Στις 11 σήμερα θα προεδρεύσει σύσκεψης με ΕΤΕΚ, Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, και Σύνδεσμο Μεγάλων Αναπτύξεων.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σύσκεψη με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας και τους αρμόδιους Υπουργούς, οπότε και θα προχωρήσει με πιο συγκεκριμένα σημεία ο σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει η χαλάρωση των μέτρων.

Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη του Προέδρου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους και θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επί τάπητος θα τεθεί και ο προγραμματισμός για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, και το πλάνο για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως άπαντες διαμηνύουν, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει κατά τρόπο σταδιακό, βήμα-βήμα και σε καμία περίπτωση δε θα αλλάξει δραματικά η κατάσταση από τη μία μέρα στην άλλη, ώστε να μην χαλάσουμε ότι χτίσαμε μέχρι σήμερα εν μία νυκτί.

Όλα βεβαίως θα κριθούν από την εξέλιξη του ιού και το πώς θα καταγραφούν οι αριθμοί των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ cyprustimes