Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεύτερος κληρικός της Ρωσικής Εκκλησίας νεκρός από κορονοϊό

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου ζωγραφικής εικόνων "Αλεξάνδρεια", πρωτοπρεσβύτερος Βλαντιμίρ Βερίγκα πέθανε την Πέμπτη στο 71ο έτος ...


Ο επικεφαλής του εργαστηρίου ζωγραφικής εικόνων "Αλεξάνδρεια", πρωτοπρεσβύτερος Βλαντιμίρ Βερίγκα πέθανε την Πέμπτη στο 71ο έτος της ζωής του, αναφέρει η ιστοσελίδα του εργαστηρίου.

Ο πρόεδρος της αδελφότητας Radonezh, Yevgeny Nikiforov, ο οποίος συνεργάστηκε με τον κληρικό, ανέφερε ότι εντοπίστηκε κορονοϊός στον άτυχο κληρικό, ο οποίος αποτέλεσε το δεύτερο θύμα από την πανδημία στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας.




«Η ομάδα του εργαστηρίου ζωγραφικής εικόνων γονατίζει μπροστά στη μνήμη ενός κληρικού που πάντα φλεγόταν με τη μεγαλύτερη δύναμη πίστης και εκπληκτική αγάπη για τον πλησίον του», λέει ο ιστότοπος του εργαστηρίου ζωγραφικής εικόνων, στο οποίο δρούσε ο Veriga από το 1993.

Στον ιστότοπο της Μονής Pokrovsky Khotkov κοντά στο Sergiev Posad υπάρχουν πληροφορίες ότι π.Vladimir Veriga ήταν επίσης ιερέας αυτού του μοναστηριού.

"Ο π.Βλαντιμίρ Βερίγα μετέβη εις Κύριον. Κορανοϊός. Πόσο δυνατός σωματικά και ψυχικά ήταν αυτό το άτομο. Ήταν χαρούμενος, γενναιόδωρος. Για πολλά χρόνια ήταν χορηγός του διεθνούς φεστιβάλ Radonezh. Το εργαστήρι ζωγραφικής του κάθε χρόνο,χορηγούσε ένα εικονίδιο για τον νικητή του διαγωνισμού. Πόσο απροσδόκητα και πικρά να χάσεις ένα τόσο υπέροχο άτομο και ποιμένα, "έγραψε ο Νικηφόροφ με τη σειρά του στη σελίδα του στο Facebook.Χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Διονύσιος (Porubai), διευθυντής υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Διονύσιος (Porubai), διευθυντής υπηρεσίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, μολύνθηκε από τον κορονοϊό.