Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Εντυπωσιακή αερομεταφορά ασθενούς μέσα σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης - ΒΙΝΤΕΟ

Αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν οι εικόνες από επείγουσα αεροδιακομιδή από την Κρήτη στην Αθήνα ενός 39χρονου ασθενή μέσα στην ειδική κάψο...



Αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν οι εικόνες από επείγουσα αεροδιακομιδή από την Κρήτη στην Αθήνα ενός 39χρονου ασθενή μέσα στην ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης.

Πρώτη φορά γίνεται η χρήση αυτής της ειδικής κάψουλας στην Κρήτη η οποία (σ.σ. κάψουλα) επιστρατεύεται σε περιπτώσεις αερομεταφοράς ασθενών με κορονοϊό και όχι μόνο.




Αυτή τη φορά επρόκειτο για επείγουσα μεταφορά 39χρονου ασθενή με φυματίωση προς την Αθήνα, με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.

βίντεο δείχνει τον ασθενή – υπηκόου Γεωργίας – που μεταφέρθηκε με την ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας ο οποίος διαμένει στα Χανιά, διαγνώστηκε με πολυανθεκτική φυματίωση. Αρχικά χρειάστηκε να διακομισθεί στο τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη την μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι την Πέμπτη (23.04.2020) έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το C-130 για την παραλαβή του.

“Απαραίτητη η ειδική κάψουλα στις αεροδιακομιδές”

Ένας ασθενής με λοιμώδες νόσημα δε μπορεί να διακομισθεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο χωρίς να έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα αρνητικής πίεσης διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μόλυνσης του αεροσκάφους και του πληρώματος.

Στο νοσοκομείο “Σωτηρία” σε ειδικό θάλαμο

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Σωτηρία” που διαθέτει ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση της πολυανθεκτικης φυματίωσης από την οποία νοσεί.