Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ Επιβεβαίωσαν την Συμμαχία τους... Νέα συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν...

Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη του Πάσχα. Στο επίκ...


Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη του Πάσχα.


Στο επίκεντρο του συνομιλίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, βρέθηκε η εξάπλωση της πανδημίας κορονοϊού.




«Υπάρχει βούληση να ενισχυθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της λοίμωξης, μεταξύ άλλων μέσω των υπουργείων υγείας και άλλων σχετικών φορέων, καθώς και να συνεχιστεί ο συντονισμός προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή των πολιτών της Ρωσίας και της Τουρκίας στην πατρίδα τους» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Τι συζήτησαν για Ιντλίμπ και Συρία
Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν οι συμφωνίες για την Ιντλίμπ και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη Συρία.

«Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Συρία λεπτομερώς, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των συμφωνιών για τη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ - πρωταρχικά, το πρόσθετο πρωτόκολλο στο μνημόνιο του Σότσι της 17ης Σεπτεμβρίου 2018, το οποίο κυρώθηκε στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου», υπογράμμισε το Κρεμλίνο.

Οι κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν την ανάγκη άνευ όρων συμμόρφωσης με τις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία περαιτέρω στενής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία μέσω στρατιωτικών και διπλωματικών διαύλων.

Κοινά έργα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Στην ατζέντα βρέθηκε και η εφαρμογή κοινών πρότζεκτ πυρηνικής ενέργειας.

«Επιπλέον, συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα ρωσο-τουρκικής συνεργασίας, κυρίως στον εμπορικό και οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών έργων στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, της επέκτασης της συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας και των μεταφορών. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι τακτικές επαφές σε διάφορα επίπεδα», κατέληξε η δήλωση του Κρεμλίνου.