Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς θα λειτουργήσει η Δικαιοσύνη μετά την άρση των μέτρων

kathimeriniΕπείγουσες δικαστικές διαδικασίες, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, οι προσημειώσεις υποθηκών σε ακίνητα και άλλες, περιλαμβάνονται σε...


kathimeriniΕπείγουσες δικαστικές διαδικασίες, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, οι προσημειώσεις υποθηκών σε ακίνητα και άλλες, περιλαμβάνονται σε εκείνες που θα διεξάγονται, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί και στη δικαιοσύνη για την πανδημία.




Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημέρωσε τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στο χώρο της δικαιοσύνης.

Αρχικά, ανέφερε, ότι θα λειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, με σκοπό να τονωθεί η αγορά των ακινήτων και των μεταβιβάσεων, ενώ σε πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία αρχικά μόνον οι επείγουσες διαδικασίες θα λειτουργήσουν.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και μετά από τις αποφάσεις των ειδικών και των εμπειρογνωμόνων.

Σε ό,τι αφορά την παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι, ολόκληρο τον Ιούλιο, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, ότι είναι κυβερνητική απόφαση για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στην εκδίκαση των υποθέσεων, ποινικών, αστικών, φορολογικών, διοικητικής φύσεως και άλλες, που έχουν παγώσει λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό.

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε ότι η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας της δικαιοσύνης θα γίνει με βάση τις συστάσεις των ειδικών.