Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δ.Σαρηγιάννης: «Στα τέλη Οκτωβρίου το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Όπως τόνισε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τα μέτρα περιορισμού θα έπρεπε να αρθούν μια εβδομάδα α...

Δ.Σαρηγιάννης: «Στα τέλη Οκτωβρίου το δεύτερο κύμα κορωνοϊού»

Όπως τόνισε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τα μέτρα περιορισμού θα έπρεπε να αρθούν μια εβδομάδα αργότερα, ώστε να υπάρξει δεύτερο κύμα κορωνοϊού στα τέλη Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας το σχέδιο για την άρση των περιορισμών ο, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε θα πρέπει στην τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση.




Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι αν η Ελλάδα καθυστερούσε μια εβδομάδα στη λήψη μέτρων θα είχαμε 4 φορές περισσότερους ασθενείς που θα είχαν εισαχθεί σε ΜΕΘ και διπλάσιους θανάτους.

Ο καθηγητής ο οποίος συνεργάζεται με 3 ιταλικά πανεπιστήμια, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν πιο ασφαλές, η άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινούσε μια εβδομάδα αργότερα στις 11 Μαίου, καθώς όπως υποστήριξε αν η ολική άρση των μέτρων επεκταθεί μέχρις τις 11 Ιουλίου, εκτιμά ότι το 2ο επιδημικό κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας θα καθυστερήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας το σχέδιο για την άρση των περιορισμών εκτίμησε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε θα πρέπει στην Τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση.

Αναφερόμενος στα σχολεία είπε ότι καλώς ξεκινούν τα μαθήματα στην Γ Λυκείου, αλλά εξέφρασε την διαφωνία του στο να ανοίξουν τα δημοτικά καθώς τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής και μπορεί να νοσήσουν ή ακόμα και να μεταδώσουν το ιό, καθώς συνήθως είναι ασυμπτωματικά κρούσματα.