Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή από τους ταξιτζήδες για το «μόνο ένας επιβάτης στα ταξί»

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «Κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί Δεν μπορε...


Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «Κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα».




Και συνεχίζει με έντονο ύφος στην ανακοίνωση: «Με ποιο σκεπτικό ο όποιος “φωστήρας” της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο “φωστήρας ” γνωρίζει ότι αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με την σύζυγό του θα πρέπει να πάρει δύο ταξι; Γνωρίζει ότι αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό θα πρέπει να την χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για την μετακίνηση της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στην δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί».

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει και την πρόταση που είχε αποστείλει ήδη στο υπουργείο ως προς την ομαλή επανακυκλοφορία των ταξί και περιλαμβάνει:

– Αρση του περιορισμού στον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών

– Δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη χωρίς επιπλέον περιορισμό

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας τόσο από τον οδηγό του ταξί όσο και από τους επιβάτες

– Εφοδιασμό του στόλου των ταξι με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των κατά τόπους Περιφερειών

– Δωρεάν απολύμανση των ΕΔΧ ταξί σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις Δημοτικές Αρχές

– Συμμετοχή των ταξι στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς μέσω έντυπου υλικού από τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ