Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι είναι η «κλασική θεραπεία οξυγόνου» την οποία λαμβάνει ο Μπόρις Τζόνσον

Ανησυχία προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης η είδηση πως η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό, επιδει...


Ανησυχία προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης η είδηση πως η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό, επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην εντατική.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Downing Street εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού τονίζοντας ότι είναι σταθερή και πως λαμβάνει την κλασική θεραπεία οξυγόνου.







Τι είναι όμως η «κλασική θεραπεία οξυγόνου» την οποία λαμβάνει ο Μπόρις Τζόνσον;

O Ντέιβιντ Σούκμαν, ιατρικός συντάκτης του BBC News συνομίλησε με τον πρόεδρο της Βρετανικής Θωρακικής Κοινότητας, δόκτωρ Τζον Μπένετ ο οποίος εξήγησε τι σημαίνει «κλασική θεραπεία οξυγόνου» και για ποιο λόγο υποβάλλεται κάποιος ασθενής σε αυτή.

Αρχικά, σύμφωνα με τον δρ. Τζον Μπένετ είναι «ενθαρρυντικό» ότι ο Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει την «κλασική θεραπεία οξυγόνου» καθώς αυτό σημαίνει ότι παίρνει επιπλέον οξυγόνο είτε μέσω της μύτης του είτε μέσω μάσκας προσώπου.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το οξυγόνο παρέχεται με μηχανική στήριξη.

Ο Δρ Μπένετ του οποίου η βάση είναι το νοσοκομείο Glenfield στο Leicester, εργαζόταν σε έναν θάλαμο με ασθενείς που νοσούν από Covid-19 μέχρις ότου ο ίδιος έπρεπε να απομονωθεί μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων.

«Για πολλούς ανθρώπους, το να έχει κάποιος οξυγόνο βοηθά να στηριχτούν μέχρι που οι ίδιοι οι πνεύμονες να ανακάμψουν», λέει στον Ντέιβιντ Σούκμαν ενώ προειδοποιεί την κοινότητα ότι: «αρρωσταίνετε γρηγορότερα από ότι αναρρώνετε».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το προσωπικό του νοσοκομείου θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τον Μπόρις Τζόνσον για άλλες 2-3 ημέρες και τονίζει πως: «Είμαι ενθουσιασμένος που είναι σε ένα κανονικό σύστημα χορήγησης οξυγόνου, και ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι η αιχμή της ασθένειάς του».