Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στίβεν Κινγκ: Το βιβλίο του με την ιστορία για τον ιό που θυμίζει την κρίση κορωνοϊού -«Συγγνώμη σε όσους νιώθουν ότι ζουν το μυθιστόρημά μου»

Συγγνώμη ζητά από τον κόσμο ο Στίβεν Κινγκ, επειδή τους κάνει να νιώθουν ότι ζουν σε ένα από τα μυθιστορήματά του εν μέσω της πανδημία...

Στίβεν Κινγκ

Συγγνώμη ζητά από τον κόσμο ο Στίβεν Κινγκ, επειδή τους κάνει να νιώθουν ότι ζουν σε ένα από τα μυθιστορήματά του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.




Ο διάσημος συγγραφέας είπε ότι συγκρίνουν την επιδημία COVID-19 με έναν ιό που έγραψε στο βιβλίο του «The Stand» το 1978, το οποίο έχει αρκετές ομοιότητες. Συγκεκριμένα, στο μυθιστόρημά του, ο Στίβεν Κινγκ έγραφε για μια πανδημία που είχε καταστρέψει όλο τον πληθυσμό της γης.

Και τώρα κατανοεί τους θαυμαστές του, που λένε πως τώρα με τον κορωνοϊό νιώθουν σαν να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε μια απ’ τις τρομακτικές του ιστορίες!

«Δεν είναι πολύ άνετο να είμαι εγώ τώρα. Συνεχίζω να ακούω ανθρώπους να λένε: ‘Είναι σαν να ζούμε σε μια ιστορία του Στίβεν Κινγκ’. Και η μόνη μου απάντηση σε αυτό είναι, ‘Λυπάμαι’», δήλωσε μιλώντας στο npr.org.

Η παρόμοια ιστορία του Στίβεν Κινγκ

Στο μετα-αποκαλυπτικό, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, ένας θανατηφόρος ιός της γρίπης, γνωστός ως Captain Trips, δημιουργείται σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο και προκαλεί μια παγκόσμια πανδημία.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή εμβόλιο για την ασθένεια, η οποία καταλήγει να σκοτώνει το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο ιός προκαλεί επίσης την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας, και αφήνει μόνο μια χούφτα επιζώντων σε κατάσταση σύγχυσης και θλίψης.

Μια πανδημία όπως αυτή του νέου κορωνοϊού, ήταν «μοιραίο να συμβεί», λέει ο Στίβεν Κινγκ και εξηγεί: «Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία ότι στην κοινωνία μας, όπου το ταξίδι είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής, αργά ή γρήγορα, θα υπήρχε ένας ιός που επρόκειτο να επικοινωνήσει με το ευρύ κοινό».