Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατρός Απ. Βεΐζης: «Αν υπάρξει επιδημία μέσα στους καταυλισμούς, η διαχείριση θα είναι πολύ δύσκολη»

Φωτιά ξέσπασε σε παραπήγματα όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, περιμετρικά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, το απόγευμα της ...

Γιατρός Απ. Βεΐζης: «Αν υπάρξει επιδημία μέσα στους καταυλισμούς, η διαχείριση θα είναι πολύ δύσκολη»

Φωτιά ξέσπασε σε παραπήγματα όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο, περιμετρικά από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, το απόγευμα της Κυριακής.




Το γεγονός αυτό και τις αιτίες που το προκάλεσαν σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιατρός και Διευθυντής Προγραμμάτων των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Απόστολος Βεΐζης.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά είναι υπερπλήρη καθιστώντας τις συνθήκης διαβίωσης των ανθρώπων δύσκολες και ειδικά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

«Οι άνθρωποι ζουν υπό μεγάλη πίεση και σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα, έχουν δυσκολίες πρόσβασης στο συσσίτιο και άλλες υπηρεσίες, γεγονός που φέρνει ένταση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως τα μέτρα προστασίας δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν μέσα στα κέντρα, καθώς η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη λόγω υπερπληθυσμού και χρήσης κοινών χώρων.

«Αν υπάρξει επιδημία μέσα στους καταυλισμούς, η διαχείριση θα είναι πολύ δύσκολη», σχολίασε.

«Πρέπει να γίνει άμεση αποσυμφόρηση», τόνισε ο κ. Βεΐζης.

Στη Λέσβο, στο δικαστήριο οδηγείται 55χρονος, ο οποίος συνελήφθη επειδή πυροβόλησε εναντίον μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν σπίτι του.

Πρόκειται για το τρίτο φαινόμενο κατοίκου να επιτίθεται σε μετανάστες στο νησί της Λέσβου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας «lesvosnews.gr», Γιάννη Συνάνη, «οι κάτοικοι έχουν πάρει τα όπλα, διότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω».