Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεπέρασαν τους 51.000 οι θάνατοι στις ΗΠΑ... στους 22.000 οι νεκροί στη Γαλλία

Με 1.258 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες το χαμηλότερο ημερήσιο θυμάτων ...


Με 1.258 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες το χαμηλότερο ημερήσιο θυμάτων τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε ως το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.




Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια ανέρχεται πλέον σε 51.017 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Αυτή η πτώση, ωστόσο, δεν υποδηλώνει καμία τάση προς το παρόν, και θα πρέπει να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες για να επιβεβαιώσει μια πραγματική βελτίωση της κατάστασης στη χώρα. Εντούτοις, ο τελευταίος ημερήσιος απολογισμός παραμένει πολύ υψηλότερος από εκείνους που αναφέρουν άλλες χώρες.

Ο προηγούμενος χαμηλότερος αριθμός θυμάτων που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες ήταν στις 6 Απριλίου, με 1.150 θανάτους.

Την Πέμπτη, η χώρα κατέγραψε έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων, με περισσότερους από 3.170 νεκρούς σε μια μέρα.

Ξεπέρασαν τους 22.000 οι νεκροί στη Γαλλία

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22.245 ανθρώπους στη Γαλλία από τις αρχές Μαρτίου, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 389 θάνατοι, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Από αυτούς τους θανάτους, οι 13.852 καταγράφηκαν σε νοσοκομεία και οι 8.393 σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Ο Σαλμόν σημείωσε πάντως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική εξακολουθεί να μειώνεται, για 16η συνεχόμενη ημέρα. Χθες έπεσε κάτω από τις 5.000, ήταν συγκεκριμένα 4.870, για πρώτη φορά από τις 29 Μαρτίου. Ο δείκτης αυτός είναι σημαντικός όσον αφορά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας της Γαλλίας, όμως «θα πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή επειδή η επιδημία δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε.