Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεπέρασε τους 3.200 θανάτους η Νέα Υόρκη, περισσότεροι από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολιτεία της Υόρκης κατέγραψε 731 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό την Τρίτη, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο άλμα μιας ημέρας στη...


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πολιτεία της Υόρκης κατέγραψε 731 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό την Τρίτη, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο άλμα μιας ημέρας στην πανδημία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο. Ο φόρος του θανάτου της πολιτείας έχει φτάσει τώρα από την αρχή της επιδημίας στους 5.489 θανάτους.




Τουλάχιστον 3.202 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη της Νέας Υόρκης από τον COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου. Η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, είχε κοστίσει τη ζωή σε 2.753 ανθρώπους στην πόλη της ΝΥ και σε 2.977 συνολικά.

«Πρόκειται για 731 άνθρωπους που χάσαμε. Πίσω από κάθε έναν από αυτούς τους αριθμούς υπάρχει ένα άτομο. Υπάρχει μια οικογένεια, υπάρχει μια μητέρα, υπάρχει ένας πατέρας, υπάρχει μια αδελφή, υπάρχει ένας αδελφός. Ετσι, πολύς πόνος και πάλι σήμερα για πολλούς Νεοϋορκέζους», δήλωσε ο Κουόμο στην ενημέρωση της Τρίτης από το Ολμπανι. Ο ανησυχητικός αριθμός θανάτων ήρθε σε μία ημέρα που επικρατούσε ελπίδα για τρίτη ημέρα μείωσης κρουσμάτων και θανάτων.

Ο ειδικός των λοιμωδών νοσημάτων, Δρ Αντονι Φάουτσι (Anthony Fauci), είχε εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα νέα κρούσματα μπορεί να αρχίζουν να λιγοστεύουν.

Υπήρχαν όμως κι άλλες ενδείξεις ότι η επιδημία επιβραδύνεται. Στη Νέα Υόρκη, με τους 17.000 νοσηλευόμενους, ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη που εισάγονται σε νοσοκομεία αυξάνεται με όλο και βραδύτερο ρυθμό: έχει πέσει πρόσφατα από το 20% ή 30% την ημέρα σε λιγότερο από 10% την ημέρα.

Η Νέα Υόρκη, ωστόσο, παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ και η Νέα Ορλεάνη και το Ντιτρόιτ αντιμετωπίζουν ανησυχητικές μέρες μπροστά.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, τα θύματα σε όλες τις ΗΠΑ είχαν φτάσει τους 11.000, καταγράφοντας επιπλέον 1.150 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς με 370.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.ekirikas.com