Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φρίκη σε γηροκομείο του Μόντρεαλ: 31 ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα

Με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές, σε προάστιο του Μόντρεαλ, όπου σε ένα γηροκομείο βρέθηκαν νεκροί 31 από τους συνολικά ...


Με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές, σε προάστιο του Μόντρεαλ, όπου σε ένα γηροκομείο βρέθηκαν νεκροί 31 από τους συνολικά 150 ηλικιωμένους τροφίμους.




Από τους 31 θανάτους, οι 5 αποδίδονται στον κορωνοϊό, όμως είναι άγνωστα τα αίτια για τους υπόλοιπους 26.

Όσοι κατάφεραν να ζήσουν βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση, βρώμικοι, πεινασμένοι, αφυδατωμένοι και καθηλωμένοι σε κρεβάτια για πολλές ημέρες.

Στις 26 Μαρτίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας από τους ηλικιωμένους που φιλοξενείτο στο γηροκομείο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 και πέθανε λίγο αργότερα.

Τρεις ημέρες μετά, αρμόδιοι των υπηρεσιών υγείας του δυτικού Μόντρεαλ πήγαν στο γηροκομείο όπου διαπίστωσαν "σοβαρά προβλήματα", αλλά και ότι σημαντικό μέρος του προσωπικού είχε εγκαταλείψει το κέντρο. Οι υγειονομικές υπηρεσίες έστειλαν δικό τους προσωπικό για να φροντίσει τους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δεν συνεργάστηκε με τις αρχές και μόλις την περασμένη εβδομάδα οι υπηρεσίες υγείας μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στους φακέλους των ενοίκων. Τότε ανακάλυψαν πόσο μεγάλος ήταν ο αριθμός των θανάτων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή του μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Οι Αρχές έχουν στραφεί στο εγκληματικό παρελθόν του ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος την δεκαετία του 80' είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών.

Ίδια είναι η κατάσταση και στη Νέα Υόρκη, όπου καταγράφηκαν 55 θάνατοι ηλικιωμένων σε κέντρο υγείας στο Μπρούκλιν.

πηγή: thetoc.gr