Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλεθρος – «Τσακίζει» τις ΗΠΑ ο κορονοϊός με πάνω από 15.000 νεκρούς

Αριθμοί που προκαλούν σοκ στις ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός έχει “θερίσει” πάνω από 15.000 ζωές! Σχεδόν μισό εκατομμύριο συνολικά τα κρούσματα, με...


Αριθμοί που προκαλούν σοκ στις ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός έχει “θερίσει” πάνω από 15.000 ζωές! Σχεδόν μισό εκατομμύριο συνολικά τα κρούσματα, με την Νέα Υόρκη να δεινοπαθεί!






Οι νεκροί από την νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν τους 15.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000 Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 15.774 έχασαν τη μάχη με τον θάνατο, ανέφερε το Τζονς Χόπκινς.

Ο κορονοϊός «γονατίζει» την Νέα Υόρκη
Εν τω μεταξύ η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων, σε μία ημέρα, με 799 νεκρούς, όμως ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλός, όπως είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, εκτιμώντας πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λειτουργούν.



«Βρισκόμαστε στη φάση της επιπεδοποίησης της καμπύλης, είχαμε μια αύξηση των εισαγωγών της τάξης των 200», ο «χαμηλότερος αριθμός που έχουμε ποτέ καταγράψει από τότε που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης», σημείωσε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Τις τρεις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων, σε ημερήσια βάση. Χθες Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών σε ένα 24ωρο ανήλθε σε 779 νεκρούς.

Κορονοϊός: Σε δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη προχωρούν τα NIH
Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) ανακοίνωσαν σήμερα ότι προχωρούν στη δοκιμή του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία της Covid-19, λίγες ημέρες αφότου πολλοί Αμερικανοί γιατροί ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν την ουσία αυτή, που συνήθως δίνεται σε όσους πάσχουν από ελονοσία, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματική απέναντι στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου, που είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, έχει αυξηθεί κατακόρυφα στις ΗΠΑ, τη χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας. Πρόσφατα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ίσως να πρόκειται για ένα «όπλο» απέναντι στην ασθένεια.

Στη μελέτη θα εξεταστούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης. Την έρευνα ανέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος (NHLBI), που είναι τμήμα του NIH.


«Η υδροξυχλωροκίνη φάνηκε πολλά υποσχόμενη σε εργαστηριακό περιβάλλον εναντίον του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την Covid-19 και οι προκαταρκτικές αναφορές υπονοούν μια ενδεχόμενη αποτελεσματικότητά της σε μικρές μελέτες σε ασθενείς», είπε ο Τζέιμς Π. Κίλεϊ, ο διευθυντής του Τμήματος Πνευμονικών Νόσων του NHLBI.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την ελονοσία και διάφορες ρευματοειδείς παθήσεις, όπως την αρθρίτιδα. Στις πιθανές παρενέργειές του περιλαμβάνονται η απώλεια όρασης και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει εγκρίνει την υδροξυχλωροκίνη ως θεραπεία για την Covid-19, αλλά έχει δώσει την έγκρισή της να χρησιμοποιείται το φάρμακο κατά της ελονοσίας.


Πολλές φαρμακοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο δίνουν αγώνα δρόμου για να αναπτύξουν ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο για την ασθένεια που έχει σκοτώσει περισσότερους από 87.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.