Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε καραντίνα 15 γιατροί και νοσηλευτές για το κρούσμα της Ριτσώνας

Ξεκίνησαν οι δειγματοληψίες στο hot spot της Ριτσώνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ… Μία έγκυος γυναίκα από τη Σενεγάλη που βρισκόταν στο hot ...


Ξεκίνησαν οι δειγματοληψίες στο hot spot της Ριτσώνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ…




Μία έγκυος γυναίκα από τη Σενεγάλη που βρισκόταν στο hot spot της Ριτσώνας και γέννησε με καισαρική στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές και αστυνομικές αρχές, καθώς διαγνώστηκε θετική στο νέο κορωνοϊό.

Το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματική έθεσε σε κίνδυνο όσους ήρθαν σε άμεση ή έμμεση επαφή μαζί της πριν και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο έλεγχος για τον ιό πραγματοποιήθηκε αφότου διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγός της είναι θετικός και το αποτέλεσμα ήταν θετικό και για την ίδια. Άμεσα τέθηκε όλο το περιβάλλον της σε καραντίνα και έγιναν τα απαραίτητα δειγματοληπτικά τεστ σε 42 άτομα.

Αποτέλεσμα ήταν 15 γιατροί και νοσηλευτές του Αλεξάνδρα να τεθούν σε 7ημερη καραντίνα, προληπτικά όπως αναφέρουν πηγές και όχι γιατί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Θυμίζουμε ότι αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα και για το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου πέρασε η έγκυος πριν νοσηλευτεί στην Αθήνα.

Φόβος ωστόσο και μεγάλος μάλιστα επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Εκεί η Αστυνομία ανέλαβε τη φρούρησή του ώστε να μην μπει και βγει κανείς χωρίς ειδική άδεια. Από το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παίρνει δείγματα από δεκάδες μετανάστες που ήρθαν σε επαφή με την έγκυο και το σύζυγό της ή έμεναν κοντά σε αυτούς.