Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τ Ω Ρ Α: Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελ.Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», κατέπλευσε, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «...


Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», κατέπλευσε, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού.






Το Ελευθέριος Βενιζέλος έδεσε με ασφάλεια στις 9:20 το βράδυ της Πέμπτης (2.04.2020) και στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 380 άτομα.

Δύο από τα 119 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αττικής.


Σε όλους του επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση για COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην COVID – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Για το θέμα είχε μιλήσει στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το πρωί της Πεμπτης (2.04.2020) πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο.


Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο. Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία.

Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.