Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Αίτημα προς το Πεντάγωνο για 100.000 σάκους πτωμάτων...!!!

Κορωνοϊός: Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ - Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρ...

usa_foreio_main

Κορωνοϊός: Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ - Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους - Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εκτιμά 16.000 θανάτους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες

Την παράδοση 100.000 σάκων πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε όλη τη χώρα ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από το Πεντάγωνο, κι ενώ η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.




Το τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας «ανταποκρίνεται» σε αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μάικ Αντριους, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η FEMA έχει τη συγκεντρωτική διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Αναμένονται δύο «οδυνηρές εβδομάδες»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν δύο «πολύ οδυνηρές» εβδομάδες.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια χωρίς την τήρηση μέτρων απαγόρευσης.

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υπόκεινται σήμερα σε μέτρα αυστηρών περιορισμών μετακίνησης. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις πλήττονται, και τα κρούσματα στο Σικάγο και στη Νέα Ορλεάνη επιδεινώνονται.