Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χέντι Λαμάρ: Η καλλονή ηθοποιός -ιδιοφυΐα που θεωρείται η «μητέρα» του Wi-Fi

Η Χέντι Λαμάρ (Hedy Lamarr), εκτός από την εκπληκτική ομορφιά της, έγινε γνωστή παγκοσμίως και για την ευφυΐα της, καθώς θεωρείται η μητέρα...


Η Χέντι Λαμάρ (Hedy Lamarr), εκτός από την εκπληκτική ομορφιά της, έγινε γνωστή παγκοσμίως και για την ευφυΐα της, καθώς θεωρείται η μητέρα του «Wi-Fi».





Η Λαμάρ, αν και έγινε διάσημη για την εντυπωσιακή της εμφάνιση και την κινηματογραφική της καριέρα, υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα.

Η Λαμάρ, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Hedwig Eva Maria Kiesler, γεννήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας, στις 9 Νοεμβρίου 1914. Πατέρας της ήταν ο Έμιλ Κίσλερ, Εβραίος διευθυντής τράπεζας. Η μητέρα της Γκέρτρουντ, ήταν πιανίστρια.

Εκτός από ομορφιά, η Χέντι Λαμάρ διέθετε και μυαλό / Φωτογραφία: ΑΡ
Παντρεύτηκε στις 10 Αυγούστου 1933 τον Φριτς Μαντλ Μπούντε, κατασκευαστή οπλικών συστημάτων για την ναζιστική Γερμανία. Για να την παντρευτεί, την ανάγκασε να αλλαξοπιστήσει και να ασπασθεί την καθολική θρησκεία. Της απαγόρευσε ακόμα και να δουλεύει σαν ηθοποιός. Στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε με τίτλο Ecstasy and Me αναφέρεται ένα περιστατικό κατά το οποίο προσπαθώντας να ξεφύγει από τον Μαντλ, βρήκε καταφύγιο σε ένα πορνείο, κρύφτηκε σε ένα άδειο δωμάτιο και αναγκάστηκε να κάνει σεξ με έναν άγνωστο, προκειμένου να μην αποκαλύψει την κρυψώνα της. Τελικά κατάφερε να διαφύγει, ναρκώνοντας την προσωπική της υπηρέτρια και παίρνοντας το τρένο για το Λονδίνο.





iefimerida.gr