Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Ιsolation boxes ή αλλιώς κοντέινερ τοποθετούνται στο «Γεννηματά»

Μια κίνηση που θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα και όχι "τελευταία στιγμή" επρόκειτο να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Μιλάμε για τ...

isolation box

Μια κίνηση που θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα και όχι "τελευταία στιγμή" επρόκειτο να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση. Μιλάμε για την τοποθέτηση των Isolation boxes, κοινώς κοντέινερ που θα λειτουργήσουν ως προ-εξεταστήρια για να παραμένουν τα ύποπτα κρούσματα.

Ο κορονοϊός φέρνει έκτακτα μέτρα σε νοσοκομεία της Ελλάδας. Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» τοποθετούνται isolation boxes, δηλαδή κοντέινερ που θα λειτουργούν ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων. Τα isolation boxes πρόκειται να τοποθετηθούν και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.




Το νοσοκομείο «Γεννηματάς» επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των κοντέινερ.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τη εταιρεία Intrakat για την προσφορά των κοντέινερ, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της ατομικής ευθύνης για αποφυγή μετάδοσης του ιού.«Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των επιστημόνων μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους συνανθρώπους μας», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τη σημασία προφύλαξη των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών που έχουν χρόνια προβλήματα ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

«Οι άνθρωποι αυτοί να μένουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις στενές επαφές, αλλά και συγγενείς που έχουν συμπτώματα ίωσης», δήλωσε.

Ο ίδιος κάλεσε όσους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον νέο αυτό ιό, «να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΕΟΔΥ» για να τους κατευθύνουν.

«Με αφορμή αυτό που έγινε από κάποιους στα καρναβάλια, να αναρωτηθούν ξανά για την συμπεριφορά τους», δήλωσε με νόημα ο κ. Κικίλιας, αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο που χειρίστηκαν την κατάσταση οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πάτρας.

Τέλος, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «για την προσπάθεια που καταβάλλουν» και κάλεσε όλους για μια ακόμη φορά να τηρούν τους «κανόνες και τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν χειριστεί παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν».

Τι είναι τα isolation boxes;

Τι πρώτο isolation box τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και στόχος είναι να λειτουργήσει στη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου.Το κοντέινερ διαθέτει δύο κρεβάτια και τουαλέτες. Γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά.Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» αναμένεται να στηθεί άλλο ένα isolation box.

Τον τρόπο χρήσης των isolation boxes περιέγραψε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος, μιλώντας στο ΑΠΕ:

«Ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».