Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΕΔ μπαίνουν στον «πόλεμο» κατά του Covid-19: Με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ ξεκίνησαν να παράγονται μάσκες για τα νοσοκομεία

Ο Στρατός βρίσκεται παντού. Από την μία ''σφράγισε'' τα σύνορα στον Έβρο και από την άλλη με συνεχείς περιπολίες στο Α...


Ο Στρατός βρίσκεται παντού. Από την μία ''σφράγισε'' τα σύνορα στον Έβρο και από την άλλη με συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο προστατεύει τα νησιά μας από τον εχθρό.

Όποτε και εάν χρειάστηκε, τα στελέχη των ΕΔ ήταν εκεί. Δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα, αλλά κύριο μέλημά τους είναι η προστασία του εθνικού εδάφους, αλλά και εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας εν καιρώ ειρήνης.




Τα στελέχη μας πλέον μπήκαν για τα καλά στην ''μάχη'' για να κερδίσουν άλλον έναν πόλεμο, αυτόν του Cοvid-19.

Αν και θα έπρεπε εδω και χρόνια η Ελλάς να παρασκευάζει δικές της μάσκες, τελικά όπως φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα την παραγωγή αντισηπτικών στην 441 Αποθήκη Βάσης Υγειονομικού Υλικού, εκεί όπου ο Στρατός παρασκευάζει όλα τα φάρμακα για τις δικές του ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, πριν από 10 ημέρες παραδόθηκαν 20 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, από ποσότητες που έχει κατασχέσει αστυνομία και ΣΔΟΕ και από το προηγούμενο Σάββατο κιόλας ξεκίνησε η παραγωγή αντισηπτικών.

Την περασμένη Δευτέρα βγήκαν οι πρώτες παρτίδες, οι οποίες ήδη έχουν φθάσει σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και εγκαταστάσεις του ΕΟΦ. Τα κιβώτια περιέχουν δύο διαφορετικές συσκευασίες αντισηπτικών. Μπουκάλια των 400 ml πηγαίνουν σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, μπουκάλια του ενός λίτρου όσα προορίζονται για τον ΕΟΦ. ΄’όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, έχουν διατεθεί ήδη 13.500 φιάλες των 400 ml για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών, επίσης των 400 ml, για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

Το στρατιωτικό εργοστάσιο έχει γραμμή παραγωγής επί 24ώρου βάσεως, με το προσωπικό να βρίσκεται σε αραίωση λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο (ΣΕ) ξεκινά η παραγωγή μασκών για τις ανάγκες τόσο των στρατιωτικών νοσοκομείων όσο και των μονάδων υγείας όλης της χώρας.

Πρόκειται για μία πρόταση που έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνταντίνος Φλώρος αφού είχε προηγηθεί επιθεώρηση του εργοστασίου από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, που άναψε και το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής.