Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κενυάτης λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού... Τι αρνούνται οι αρχές...

Σοβαρή καταγγελία-Τι απαντούν οι ντόπιοι αξιωματούχοι Ένας άνδρας ύποπτος για COVID-19 λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους ντόπιους σ...


Σοβαρή καταγγελία-Τι απαντούν οι ντόπιοι αξιωματούχοι

Ένας άνδρας ύποπτος για COVID-19 λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους ντόπιους σε μια αφρικανική πόλη, ανέφερε η ZimEye News. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Kibundani, στην κομητεία Kwale, μια παράκτια περιοχή στην Κένυα, την Τρίτη.





Ο άνδρας, ονόματι Τοζρτζ Κότσινι Χεσρόν, περπατούσε στο σπίτι από ένα τοπικό μπαρ στο χωριό Μασμπγουένι, όταν ένα πλήθος νεαρών του επιτέθηκαν. Ο Χέσρον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Msambweni Subcounty, όπου υπέκυψε αργότερα στα τράυματά του. Ο κυβερνήτης της κομητείας Msambweni Nehemiah Bitok δήλωσε στην Daily Nation Kenya ότι οι νεαροί τον λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου. "Ενώ κατευθυνόταν στο σπίτι, συνάντησε μια ομάδα νεαρών που του επιτέθηκαν, κατηγορώντας τον ότι υπέφερε από κορωνοϊό", ανέφερε ο Bitok. Ο Bitok δήλωσε ότι η αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το έγκλημα μίσους λόγω του coronavirus. "Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά ξεκινήσαμε έρευνες", είπε.

Πάντως τοπικοί αξιωματούχοι του χωριού παραδέχονται πως ο άνδρας λιθοβολήθηκε αλλά αρνούνται πως αυτό έγινε σε σχέση με την πανδημία.

Δεν είναι βέβαια το πρώτο έγκλημα μίσους λόγω του νέου ιού, αφού στις ΗΠΑ, ένας άνδρας ασιατικής καταγωγής πρόσφατα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν άνδρα που φορούσε ιατρική μάσκα στη Νέα Υόρκη. Επίσης, οι Ασιάτες στην Καλιφόρνια αποθηκεύουν όπλα και πυρομαχικά από φόβο ότι ενδέχεται να δεχθούν επιθέσεις.

Ο Bitok προειδοποίησε τα μέλη της κοινότητας ότι η λήψη του νόμου στα χέρια τους και η δολοφονία υποπτων μεταφορέων COVID-19 είναι παράνομη. Το υπουργείο Υγείας της Κένυας έχει αναφέρει συνολικά επτά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, χωρίς θάνατο.