Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δύο αντισηπτικά ανά άτομο για να καλυφθεί η ζήτηση

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν από δύο αντισηπτικά έκαστο...


Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν από δύο αντισηπτικά έκαστος.





Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως αντί για τρία, που ήταν το μέτρο εδώ και μία εβδομάδα, κάθε άτομο θα μπορεί να πάρει δύο τεμάχια, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.

Ο υπουργός τόνισε πως η παραγωγή βρίσκεται στο μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, ενώ θα τεθούν σε λειτουργία δυο ακόμη εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών, κάτι που θα ανεβάσει την παραγωγή στα 800.000 τεμάχια την ημέρα. Θεωρεί ωστόσο πως και πάλι θα υπάρχει έλλειψη, καθώς υπολογίζεται πως η ζήτηση ημερησίως φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.
Διευκρίνισε ωστόσο, πως από την στιγμή που υπάρχουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσο μεγάλη χρήση αντισηπτικού, καθώς αρκεί να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.

Γεωργιάδης: Θα το δούμε το θέμα του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, για το θέμα αισχροκέρδειας είπε πως έχουν μπει κάποια μικρά πρόστιμα, αλλά τα συνεργεία «δεν βρήκαν εξαιρετικά κραυγαλέες περιπτώσεις». Οσον αφορά το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Οποιαδήποτε νέα απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου.

«Είχαμε πει ότι αυξήθηκε το καθημερινό ωράριο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και θα επανεξεταστεί η κατάσταση αναλόγως της ομαλοποίησης της αγοράς. Αυτή την Κυριακή υπήρχε στα σούπερ μάρκετ η μισή κίνηση από μια καθημερινή. Υπάρχουν δύο θέσεις, μία εκφράζεται από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους, που λένε ότι το διευρυμένο ωράριο είναι εξοντωτικό και μία από τους καταναλωτές, που θέλουν περισσότερες ώρες λειτουργίας. Θα εξετάσουμε τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε. Το πρόβλημα για εμάς είναι να μην υπάρχει συνωστισμός» είπε χαρακτηριστικά.