Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι κάνουν Κυβέρνηση και Ευρώπη; Κραυγή αγωνίας από εγκλωβισμένους Ελληνες οδηγούς στα σύνορα Ιράκ Τουρκίας. ΒΙΝΤΕΟ

Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας (Ζάχο) από το Σάββατο 29-02-2020. Η απαγόρευσ...


Δεκατρείς Έλληνες διεθνείς μεταφορείς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σύνορα Ιράκ -Τουρκίας (Ζάχο) από το Σάββατο 29-02-2020.

Η απαγόρευση διέλευσης των ελληνικών οχημάτων από τα σύνορα έγινε από τις Τουρκικές Αρχές με το πρόσχημα -και καλά- του ελέγχου μετάδοσης του Κορωνοϊού....




Ωστόσο συμπίπτει χρονικά με την προτροπή της Τουρκίας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε αυτήν, να περάσουν στην Ελλάδα. Η άρνηση της Ελλάδας να αποδεχθεί το κύμα μεταναστών που προέρχονταν από την Τουρκία και η εμπλοκή στον Έβρο είχε ως παράπλευρη απώλεια την “ομηρία” δεκατριών Ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών.

Χαρακτηριστικό του προσχηματικού χαρακτήρα της απαγόρευσης περί κορονοϊού είναι το γεγονός ότι παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι Τουρκικές αρχές δεν έχουν κάνει καμιά σχετική ενέργεια λειτουργώντας παρελκυστικά χωρίς κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης.

Στην περίπτωση αυτή και επειδή κρίνεται κρίσιμη η ασφάλεια των Ελλήνων , ως Ευρωπαίων πολιτών αλλά και ως επαγγελματικών με Διεθνή υπόσταση είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή τους στην πατρίδα τους χωρίς εμπόδια για τους ίδιους και τα οχήματα τους.

Όπως δήλωσε στο Βήμα prees, πηγή από το άμεσο περιβάλλον εγκλωβισμένου οδηγού, ήδη τελειώνουν οι προμήθειες ξηράς τροφής καθώς και το νερό τους.

Οι εγκλωβισμένοι Έλληνες οδηγοί επισημαίνουν την αναγκαιότητα της επιστροφής τους, δεδομένου, ότι άμεσα θα τεθεί θέμα επιβίωσης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει ενημερωθεί ή Ελληνική Ομοσπονδία του κλάδου τους, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει ακόμα κάποιες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό τους. Ζητούν δε από την πολιτεία να επιμεληθεί του προβλήματος και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην πατρίδα.

Αξίζει να επισημάνουμε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των οδηγών, ότι οι Τουρκικές αρχές αδιαφορούν σε οποιαδήποτε έκκληση των Ελλήνων ακόμα και για την τροφοδότησή τους σε νερό. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα ότι η πολιτεία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο έτσι ώστε η αγωνία των των εγκλωβισμένων Ελλήνων οδηγών να λάβει τέλος.