Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΛΙΣΤΑ της ΕΛΠΙΔΑΣ… και της ανθρωπιάς: Κύμα προσφορών και δωρεών

Γιγαντιαίο είναι το κύμα προσφορών και δωρεών του ιδιωτικού φορέα και πολλών οργανισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού στ...


Γιγαντιαίο είναι το κύμα προσφορών και δωρεών του ιδιωτικού φορέα και πολλών οργανισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού στην χώρα μας.

Πιο αναλυτικά περισσότεροι από 30 φορείς του ιδιωτικού τομέα, εταιρείες Δημόσιοι Οργανισμοί, ιδιώτες ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες την υλοποίηση σειράς δωρεών είτε σε χρήματα είτε σε είδος ή ακόμη και σε υπηρεσίες για την ενίσχυση του αγώνα που δίνει η χώρα μας κατά του κορωνοιού.






Οι δωρεές αυτές είναι:

Δωρεά 65 ειδικών αναπνευστήρων για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας από την εταιρεία MYTILINEOS, ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας.
Δωρεά 7 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), αξίας 140.000 ευρώ.
Δωρεά 10 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αξίας 200.000 ευρώ.
Δωρεά 5 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Όμιλο Electra Hotels & Resorts, αξίας 100.000 ευρώ.
Δωρεά 3 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από την εταιρεία Golf Residences A.E., με διακριτικό τίτλο PHĀEA RESORTS, αξίας 60.000 ευρώ, για Νοσοκομείο της Κρήτης που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Δωρεά 11 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον άμεσο εξοπλισμό και την ενίσχυση των αναγκών των ΜΕΘ του ΕΣΥ από την Εθνική Τράπεζα
Δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.
Δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία Παπαστράτος. Τα συστήματα θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
Δωρεά συστημάτων monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη ΜΕΘ του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» από το Κοινοφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.
Δωρεά 370.000 ευρώ από τον ΑΔΜΗΕΕ και την StateGrid στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού περιλαμβάνει αναπνευστήρες ΜΕΘ, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμα τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox).
Δωρεά 20 αναπνευστήρων για τον εξοπλισμό των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Ελλάδας από την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ.
Δωρεά μίας ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ από την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη
Δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ από την εταιρεία ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε παραγωγός των αντιβακτηριδιακών μαντηλιών Wet Hankies και ΜΕΓΑ.
Μεγάλη δωρεά μηχανημάτων και άλλων αναγκαίων πραγμάτων για την διαχείριση της κρίσης προς το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγορά αναπνευστήρων και άλλων απαραίτητων ιατρικών υλικών
Δωρεά δύο ή τριών αναπνευστήρων στις ΜΕΘ του ΠΓΝΑ από το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου, «ΣυνεχίΖΩ».
Δωρεά 8 εκατ. ευρώ από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων, κάλυψη λοιπών δαπανών που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορωνοϊού καθώς και τη δωρεά καυσίμων θέρμανσης και κίνησης.
Ήδη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία “ΑΤΤΙΚΟΝ” και “ΑΧΕΠΑ”, έχουν προχωρήσει στην παραγγελία από τις ΗΠΑ, δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον κορωνοϊό, καθώς και σημαντικού αριθμού ειδικών αντιδραστηρίων για την άμεση εξυπηρέτηση των νοσοκομειακών αναγκών. Με αυτά τα δύο νέα Συστήματα Μοριακής Διάγνωσης SARS CoV-2, που αναμένεται να παραληφθούν και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα δοθεί η δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη διαχείριση της διασποράς του ιού.







Επιπλέον, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε προχωρούν στον εξοπλισμό ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ”, για την μελέτη και διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ εξετάζονται ανάλογες δράσεις για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και στη Βόρεια Ελλάδα.

Δωρεά ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ για να καλυφθούν ανάγκες σε μάσκες, προστατευτικές στολές και γυαλιά και άλλα αναλώσιμα υλικά. Επιπλέον η εταιρεία προχώρησε άμεσα στην αγορά από την Κίνα:
1.500.000 μασκών FPP2Q και FPP3Q
75.000 προστατευτικών στολών Q, TYVEC 800 Series Q και TYVEC 600 Series Q
50.000 προστατευτικών γυαλιών Q.
Δωρεά 500.000 χειρουργικών μασκών για την ενίσχυση του τομέα υγείας και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τον όμιλο Κοπελούζου και Fraport
Δωρεά 30.000 ευρώ από την Atrium Hotels A.E., για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.
Δωρεά για ενίσχυση του εξοπλισμού των ΜΕΘ, από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».
Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, από τον Όμιλο Ιωάννου (Intercontinental, Yes Hotels), μέσω του ΣΕΤΕ, για την κάλυψη αναγκών που θα οριστούν από την Πολιτεία.
Δωρεά της εταιρείας Goldair, ύψους 100.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε υγειονομικό υλικό και προμήθεια ειδικών κλινών εντατικής θεραπείας.
Δωρεά ύψους 150.000 ευρώ της εταιρείας ΛΑΜΨΑ σε ιατρικό εξοπλισμό
Δωρεά 150.000 ευρώ της Laskaridis Shipping μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Δωρεά 5 εκατ. ευρώ στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την Τράπεζα της Ελλάδος για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Ανάληψη του κόστους της απολύμανσης του δήμου Αθηναίων για τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, απαλλάσσοντας πλήρως τον δήμο Αθηναίων από τη σχετική δαπάνη από το Ίδρυμα Μποδοσάκη
Παραχώρηση χρήσης 150 οχημάτων στους Δήμους με αφορμή τις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί λόγω του κορωνοϊού από την αντιπροσωπεία της Toyota
Διάθεση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ένα Λεωφορείο Irizar 51 θέσεων και ένα Volvo Φορτηγό FH16 τράκτορα – ελκυστήρα 600 ίππων για δυνατότητα μεταφοράς μεικτού φορτίου 40 τόνων από την εταιρεία Σαρακάκης καθώς και η διάθεση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιβατικών αυτοκινήτων Honda & Mitsubishi και δίκυκλων Honda για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κινητών συνεργείων δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα σε όλη την Ελλάδα
Συντήρηση 143 ασθενοφόρων οχημάτων Peugeot τύπου Boxer δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ από την αντιπροσωπεία της Peugeot– εταιρεία μέλος του Ομίλου Συγγελίδη