Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δυσοίωνη πρόβλεψη λοιμωξιολόγου: Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Την δυσοίωνη εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χιλιάδες νέα κρούσματα κοροναϊού έκανε ο Νικόλαος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογ...

Δυσοίωνη πρόβλεψη λοιμωξιολόγου: Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Την δυσοίωνη εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε χιλιάδες νέα κρούσματα κοροναϊού έκανε ο Νικόλαος Σύψας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.




«Η ύπαρξη σχετικά λίγων κρουσμάτων αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει τίποτα.

»Ο ιός συνεχίζει να διασπείρεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας στο Mega.

«Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες.

»Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων που θα έχουμε εξαρτάται άμεσα από το πόσο θα αντέξει το σύστημα Υγείας».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην Κίνα, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, είναι ένα «επιδημιολογικά και λοιμωξιολογικά επιτυχημένο παράδειγμα.

»Έλαβαν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα και αυτή τη στιγμή έχουν ελάχιστα κρούσματα.

»Από πλευράς δημοκρατικών ηθών, δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο παράδειγμα, να έχουμε πολίτες να συλλαμβάνονται με απόχη, και όλα αυτά που είδαμε στους δρόμους της Κίνας».

Τέλος, μιλώντας για το ενδεχόμενο του lockdown, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «πάνω στο τραπέζι της ομάδας εμπειρογνωμόνων, το οποίο συμβουλεύεται η πολιτική ηγεσία, υπάρχει και το lockdown.

»Όλα, όμως, επανεκτιμώνται σε καθημερινή βάση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε μέρα μπορεί να φέρει νέα μέτρα».