Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετακινούνται νοτιότερα στον Έβρο οι λαθρομετενάστες - «Κόκκινος συναγερμός» και στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να κρατήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας τους χιλιάδες μετανάστες που χρησιμοπο...

metanastes-perpatoun-arthrou

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης να κρατήσει εκτός της ελληνικής επικράτειας τους χιλιάδες μετανάστες που χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο ποταμό, ενώ ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζουν και οι ροές από τη θάλασσα.






Οι προσπαθειες στρατιωτικών και αστυνομικών επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου τις τελευταίες ώρες προκειμένου να αποτρέψουν μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Μετά το «σφράγισμα» των συνόρων στις Καστανιές, μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων κινήθηκε από το μεσημέρι τη Δευτέρας νότια, με υπόδειξη των τουρκικών Αρχών, στην περιολχη του Δέλτα του ποταμού Έβρου στις Φέρες. Περιοχή με πολλά περάσματα προς την ελληνική πλευρά, λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού.

Η ισχυρή παρουσία στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων ωστόσο σε καίριες θέσεις, μέσα στη Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως (ΖΑΠ) του Έβρου στις Φέρες, έχει αποτρέψει εως στιγμής δεκάδες απόπειρες παράνομης εισόδου στην περιοχή, από 1000 και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες, που σχηματίζοντας ομάδες 150 - 200 ατόμων προσπάθησαν να σπάσουν τον ελληνικό κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Καθοριστικός είναι ο ρόλος και η συμβολή των ντόπιων κατοίκων, αφού γνωρίζουν άριστα την περιοχή, το ποτάμι και τα περάσματα του. Όλη τη νύχτα ακούγονταν πυροβολισμοί στον αέρα και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Kυβερνητικές πηγές ενημέρωσαν πως από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα. Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

-Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.
-Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.