Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Να γίνει δωρεάν για το κοινό η μετακίνηση στα ΜΜΜ ζητούν οι εργαζόμενοι στο μετρό

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών ζητώντας μια σειρά από άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ...


Σε ανακοίνωση προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών ζητώντας μια σειρά από άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του μέσου, αλλά και για την προστασία των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού.





Μέσα σε έναν καταιγισμό από νέα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται, συζητιούνται και διαμορφώνονται λεπτό προς λεπτό γύρω από όλα όσα αφορούν στην καθημερινότητα μας, τώρα που ο κορονοϊός αποτελεί πραγματικότητα στη ζωή των Ελλήνων, τις δικές του προτάσεις κατέθεσε ξανά, το δραστήριο Σωματείο των εργαζομένων στο μετρό.

Ιδού τι αναφέρει η ανακοίνωση :

« Τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Σε μια χώρα που έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις και χάνονται μεροκάματα λόγω καραντίνας, θα πρέπει στοιχειωδώς να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ για όσους έχουν ανάγκες να μετακινηθούν.

-Οι εργαζόμενοι δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο με αυτοθυσία για να εξυπηρετήσουμε το κοινωνικό σύνολο.



-Είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση στο 100% από το κράτος, για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα προστασίας, τόσο για τις λειτουργικές ανάγκες όσο και για τις πλέον αυξημένες ανάγκες για απολύμανση.

-Οι εργαζόμενοι στην λειτουργία θα πρέπει να απεμπλακούν άμεσα από τις οικονομικές συναλλαγές και τους ελέγχους κομίστρου, προκειμένου να προφυλάξουν τόσο την δίκη τους υγεία, όσο και των επιβατών.

-Ομαδοποίηση σε μικρά γκρουπ σε όλο το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό προς αποφυγή και μετάδοση του ιού.

-Άμεσος έλεγχος όλων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, όταν εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα ιώσεως, από τον ΕΟΔΥ, ανεξαρτήτως ηλικίας δεδομένου τον τεράστιο αριθμό επαφών με το επιβατικό κοινό και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε μηχανικά αεριζόμενους χώρους.

-Λαμβάνοντας υπόψη την επιβατική κίνηση θα πρέπει τα δρομολόγια να προσαρμοστούν για όσο διάστημα κριθεί σκόπιμο για την δημόσια υγεία.