Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ: Πιο φονικός από την εποχική γρίπη ο κοροναϊός – Μπορεί όμως να περιοριστεί

Τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον νέο κοροναϊό (Covid-19) υπερτόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε σημερινές του...


Τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον νέο κοροναϊό (Covid-19) υπερτόνισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε σημερινές του δηλώσεις, επισημαίνοντας όμως ότι η φονική πορεία του μπορεί να ανακοπεί.




Όπως είπε αρχικά, περίπου το 3,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού έχει πεθάνει, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο της θνησιμότητας της εποχικής γρίπης, που κυμαίνεται κάτω του 1% δήλωσε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

«Για να συνοψίσουμε, ο COVID-19 μεταδίδεται λιγότερο δραστικά σε σχέση με τη γρίπη, η μετάδοση δεν φαίνεται να γίνεται από ανθρώπους που δεν είναι άρρωστοι, προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα από τη γρίπη, δεν υπάρχει ακόμη κανένα εμβόλιο ή θεραπεία και μπορεί να περιοριστεί», τόνισε αρχικά ο ίδιος. Επιπλέον, «μονάχα το 1% των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα», επισήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι «η υποχώρηση της επιδημίας σε αυτή τη χώρα είναι πραγματική».


«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Κίνα, μονάχα το 1% των κρουσμάτων του Covid-19 που έχουν καταγραφεί δεν παρουσιάζει συμπτώματα και η πλειονότητα αυτών των κρουσμάτων αναπτύσσει συμπτώματα τις δύο (πρώτες) ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.