Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιμένει στην προπαγάνδα περί νεκρών ο Τσαβούσογλου - «Η Ελλάδα δίνει όπλα σε αγρότες»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς υποστήριξε ότι ο ελληνικός στρατός έχ...



Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς υποστήριξε ότι ο ελληνικός στρατός έχει δώσει όπλα σε αγρότες και ότι οι Έλληνες στρατιώτες πυροβολούν πισώπλατα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στον Έβρο.




Ο Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγγλίας Ντόμινικ Ράαμπ στην Άγκυρα, δήλωσε: “Τα τελευταία εννέα χρόνια η Τουρκία έχει δεχτεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, τους 3,7 εκ των οποίων από τη Συρία”.

“Η Τουρκία συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο στους μετανάστες, είτε αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα είτε έρχονται από εμπόλεμες ζώνες, αλλά δεν εμποδίσαμε ποτέ πρόσφυγες να έρθουν στη χώρα μας, παρόλο που η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση για πολιτικά οφέλη... Η πλειοψηφία των προσφύγων θέλουν να μεταβούν σε άλλες χώρες και δεν είναι δυνατόν εμείς να τους σταματήσουμε”, σημείωσε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

“Οι χώρες της ΕΕ που προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα και η Ελλάδα που ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, δυστυχώς δεν συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες που έρχονται στα σύνορά τους, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Πυροβολούν κατά των προσφύγων. Τρεις πρόσφυγες έχουν σκοτωθεί πισώπλατα από πυροβολισμούς. Παρέχουν όπλα στους αγρότες να πυροβολούν τους πρόσφυγες. Ελπίζω ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να το δει”.