Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαρτυρία Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ιταλία: «Έτσι εξαπλώθηκε ο κορονοϊός σε όλη τη χώρα»

Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Λέκκο της Serie C και έτσι έζησε από πρώτο χέ...


Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Λέκκο της Serie C και έτσι έζησε από πρώτο χέρι την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μίλησε στο aelole.gr για την εξάπλωση του ιού σε όλη τη χώρα και το λάθος που δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στην Ελλάδα.




Η συνέντευξη του Σαφαρίκα

Καταρχήν έχεις επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία; «Δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την εξάπλωση του ιού, καθώς ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα αν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουνε στην πόλη και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Πώς είναι να ζεις σε μία χώρα που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει επιβεβλημένος αυτοπεριορισμός; «Είναι δύσκολο αυτή τι στιγμή να ζεις σε μια τέτοια κατάσταση που σου απαγορεύει να βγεις από το σπίτι σου, υπάρχει αστυνόμευση παντού και επιβάλουν πρόστιμα αν διαπιστώσουν ότι είσαι εκτός σπιτιού χωρίς αυτό να είναι για να πας σούπερ-μάρκετ, Φαρμακείο ή να επισκεφτείς κάποιον γιατρό».

Γιατί πιστεύεις ότι εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα ο κορονοϊός στην Ιταλία; «Ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα γιατί δεν υπήρξαν από την αρχή αυστηρά μέτρα συν το ότι ο κόσμος δεν τον πήρε στο σοβαρά. Μόλις άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι νεκροί και ο κόσμος κατάλαβε ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα ξεκίνησε ένας πανικός. Άνθρωποι τρέχαν να φύγουνε από την κόκκινη ζώνη που ήταν μέχρι εκείνο το σημείο μόνο η βόρειος Ιταλία και κατεβήκανε στον νότο και στα υπόλοιπα μέρη με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε όλη την Ιταλία. Αυτό πρέπει να καταλάβουν και στην Ελλάδα, ώστε να μείνουν ψύχραιμοι να το πάρουν σοβαρά το όλο θέμα και να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για λίγο καιρό μέχρι να μειωθεί η εξάπλωση του ιού και να μην φτάσει στο σημείο της Ιταλίας που μετράει τόσα θύματα».

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά σου; «Η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι δύσκολη στο σπίτι χωρίς προπόνηση. Κάνω ατομικές ασκήσεις στο σπίτι αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την προπόνηση στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο. Την υπόλοιπη μέρα τηλεόραση και PlayStation δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις».

Έχεις κάποιους συμπαίκτες η αντιπάλους γνωστούς σου που νόσησαν από τον κοροναϊό; «Στην ομάδα δεν υπήρχαν κρούσματα, αλλά υπήρξαν αρκετά σε ομάδες της κατηγορίας μας».