Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επείγουσα προμήθεια εξοπλισμού για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αθήνας

Η συγκεκριμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ως καταληκτική ημερομηνία προσφορών την Τετάρτη Στην επείγουσα προμήθεια εξοπλισμού ...


Η συγκεκριμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ως καταληκτική ημερομηνία προσφορών την Τετάρτη
Στην επείγουσα προμήθεια εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας προχωρά η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Η συγκεκριμένη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ως καταληκτική ημερομηνία προσφορών την Τετάρτη ενώ η παράδοση των ειδών θα πρέπει να γίνει άμεσα, το αργότερο εντός 3 ημερών, από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.




Η λίστα με τον απαραίτητο εξοπλισμό των ΜΕΘ με τον οποίο θα ενισχυθούν τις αμέσως προσεχείς μέρες τα νοσοκομεία της Αθήνας περιλαμβάνει 75 αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων απαιτήσεων σε ενήλικες εντός των μονάδων αλλά και 75 φορητούς αναπνευστήρες για έντονη νοσοκομειακή χρήση όπως επείγοντα, ανάνηψη, μεταφορά εντός ή εκτός νοσοκομείου με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Στην προμήθεια προβλέπονται 50 ηλεκτρικές κλίνες ΜΕΘ ακτινοδιαπερατές στο τμήμα πλάτης-λεκάνης με εύκολη πρόσβαση για ακτινογραφία θώρακος αλλά και την χρήση σύγχρονων ακτινοσκοπικών μηχανημάτων και παρακλίνια μόνιτορ παρακολούθησης φυσιολογικών παραμέτρων.

Στις μονάδες θα παραδοθούν συστήματα κλειστού τύπου άσηπτης βρογχοαναρρόφησης για τη μείωση της πνευμονίας από τον αναπνευστήρα καθώς και στην αποφυγή διασποράς και μετάδοσης παθογόνων οργανισμών της στους ασθενείς της ΜΕΘ ενώ η προμήθεια ολοκληρώνεται με αντλίες χορήγησης φαρμάκων και υγρών.