Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου... Προκαταρκτική εξέταση στον Κυριάκο Βελόπουλο για την κρέμα «Βυζαντινόν» κατά του κορωνοϊού

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τη διαφήμιση της κρέμας «Βυζαντινόν» ως μέτρο προστασίας έναντι του...

κρέμα Βυζαντινόν

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τη διαφήμιση της κρέμας «Βυζαντινόν» ως μέτρο προστασίας έναντι του νέου κορωνοϊού.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η διαφήμιση της κρέμας «Βυζαντινόν» από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ως προστατευτικό μέτρο έναντι του κορωνοϊού.




Η εισαγγελική παρέμβαση επήλθε, έπειτα από αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην επίμαχη αναφορά ο ΦΣΑ υποστηρίζει ότι «με τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων».

Τονίζει δε, ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «αγνοεί επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για την υπόδειξη των μέτρων προστασίας του πληθυσμού».

«Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση, όσους τον εμπιστευτούν και κατ’ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία» καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 99, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκαν ακόμη 10.

Δύο εκ των ασθενών, μάλιστα, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείο Ρίου και ΑΧΕΠΑ.