Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΕΛ.ΑΣ. «θωρακίζεται»! 6.000 μάσκες και 1.000 ειδικές στολές κατά του κορονοϊού

Έντονη είναι η προσπάθεια θωράκισης των αστυνομικών απέναντι στον κορονοϊό, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τ...


Έντονη είναι η προσπάθεια θωράκισης των αστυνομικών απέναντι στον κορονοϊό, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό λαό, την δύσκολη τούτη στιγμή για τον τόπο.




Όπως έγινε γνωστό, ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προμηθευτεί κάτι παραπάνω από 6.000 μάσκες αλλά και 1.000 ειδικές στολές, προκειμένου, στην περίπτωση που χρειαστεί ειδικά κλιμάκια αστυνομικών να βοηθήσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, να είναι πλήρως θωρακισμένοι απέναντι στον Covid-19.

Όσων αφορά στις μάσκες υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα καθώς είναι μάσκες μιας χρήσεως, με αποτέλεσμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να χρειάζεται η ανανέωση τους, με δεδομένη μάλιστα την έλλειψη που υπάρχει πλέον στην αγορά. Άλλο ένα πρόβλημα είναι και η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία που φρενάρει τα πάντα, καθώς το να προμηθευτεί ένα Σώμα όπως η ΕΛ.ΑΣ μάσκες ή οποιουδήποτε αναλώσιμο υλικό, χρειάζεται και η ανάλογη γραφειοκρατική διαδικασία, που ακόμα και στους καιρούς του κορονοϊού παραμένει άκαμπτη.

Για το λόγο αυτό έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες για τη συνεχή προμήθεια του υλικού ώστε να υπάρχει επάρκεια σε μάσκες, κυρίως για το προσωπικό που βρίσκεται στο δρόμο και δίπλα στον Έλληνα πολίτη.

Επίσης σ’ όλα τα τμήματα έχουν γίνει απολυμάνσεις και θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για την προσέλευση του κοινού και πως θα γίνονται αυτές έπειτα βέβαια από επικοινωνία του πολίτη με το τμήμα της περιοχής του.

Κέντρο ιχνηλάτησης για τον κορονοϊό

Στο μεταξύ στην ΓΑΔΑ ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων του νέου ιού, το οποίο θα ελέγχεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστω να εντοπίζονται άμεσα οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, και θα ενημερώνονται τα περιπολικά στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας να τους εντοπίσουν και να τους ενημερώσουν σχετικά.