Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Στους 55 οι νεκροί στη Γερμανία - Περισσότερα από 18.600 τα κρούσματα

Το ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα αυξή...


Το ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά, από την προηγούμενη ημέρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί χθες.




Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω του κορονοϊού σε όλον τον κόσμο. Περισσότεροι από 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 35 χώρες καλούνται από τις Αρχές να μείνουν σπίτι, με βάση στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι περισσότεροι πολίτες υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό, όπως στη Γαλλία και την Ιταλία. Στους υπολοίπους έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, καραντίνα ή υπόκειται σε μέτρα μη αναγκαστικού χαρακτήρα να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στις ΗΠΑ, το 30% του πληθυσμού έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, με διαφορετικού τύπου μέτρα, ιδίως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο. Στη Λατινική Αμερική, η Κολομβία θα εφαρμόσει υποχρεωτικό περιορισμό από το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη Βολιβία, όπου αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές, η κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα στην χώρα από την Κυριακή. Στη Βραζιλία, η πολιτεία του Σάο Πάολο θα βρίσκεται σε καραντίνα για δεκαπέντε ημέρες από την Τρίτη. Στην Αφρική, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε όλο την Τυνησία, από σήμερα Κυριακή, το ίδιο και στη Ρουάντα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters