Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

233 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ... Καβαλάρης της Αποκάλυψης ο Κορονοϊός ΘΕΡΙΖΕΙ ώρα με την ώρα ανθρώπους...!!

Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός στην Ιταλία - Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντα...

Padua-Hospital-0

Εξαπλώνεται ταχύτατα ο κορωνοϊός στην Ιταλία - Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589.




Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Στη «μάχη» συνταξιούχοι γιατροί για την καταπολέμηση του ιού

Η Ιταλία σήμερα ξεκίνησε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στο πλαίσιο των επειγουσών προσπαθείων της να ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό και να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διάρκεια μιας ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από νέους θανάτους που σημειώθηκαν στη χώρα.

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στην Ιταλία και πρότεινε στην κυβέρνηση να «συνεχίσει να επικεντρώνεται αυστηρά σε μέτρα περιορισμού» του ιού.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επιστράτευση επιπλέον γιατρών θα βοηθήσει να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού που στελεχώνει τα τμήματα λοιμωδών νόσων και νόσων του αναπνευστικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Το Βατικανό επίσης λαμβάνει πρωτοφανή προληπτικά μέτρα σε σχέση με τον κορωνοϊό ώστε να είναι ασφαλείς οι 450 κυρίως ηλικιωμένοι κάτοικοί του.

Την Πέμπτη καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του ιού σε μια από τις κλινικές του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ένας ακόμη άνθρωπος, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει το Βατικανό.

Σήμερα μάλιστα η Αγία Έδρα αναμένεται να ανακοινώσει αν ο 83χρονος ποντίφικας θα εκφωνήσει το κυριακάτικο κήρυγμά του πίσω από ένα παράθυρο που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.