Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

23.000+ Κρούσματα και 302 οι νεκροί στις ΗΠΑ... 80 εκατομμύρια Αμερικάνοι «έγκλειστοι»

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων είναι στην Ουάσινγκτον 94, 53 θάνατοι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN. Ο αριθμός των κρουσμ...

Coronavirus: COVID-19 killing more than one person an hour in New ...

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων είναι στην Ουάσινγκτον 94, 53 θάνατοι στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNN.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ξεπερνώντας τις 23.000 σε εθνικό επίπεδο, με σχεδόν το ήμισυ των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Σε Εθνικό επίπεδο τα επίσημα κρούσματα το βράδυ του Σαββάτου ήταν 23.649




Υπήρχαν 10.356 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε όλη την πολιτεία, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης Andrew Cuomo σε συνέντευξη Τύπου. Η πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, 54%, ήταν άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 49 ετών.

"Δεν είσαι Superman και δεν είσαι Superwoman", δήλωσε ο κυβερνήτης, απευθυνόμενος σε νεαρούς ανθρώπους που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα. "Μπορείτε να πάρετε αυτόν τον ιό και μπορείτε να μεταφέρετε αυτόν τον ιό και μπορείτε να τελειώσετε κάποιον που αγαπάτε".

Η Νέα Υόρκη ανήκει στις Πολιτείες που έχουν καλέσει τους «μη βασικούς εργαζόμενους» να παραμείνουν στα σπίτια τους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, να μετριάσουν το άγχος στο σύστημα υγείας και να διατηρήσουν τη συρρίκνωση των ιατρικών προμηθειών.

Παρόμοια μέτρα έχουν ανακοινωθεί στην Καλιφόρνια, το Ιλινόι και το Κοννέκτικατ, προτέποντας επίσης τους «μη βασικούς εργαζόμενους» να παραμείνουν στο σπίτι, αν και κάθε Πολιτεία προβλέπει ορισμένες εξαιρέσεις, όπως επισκέψεις σε παντοπωλεία, φαρμακεία ή εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μεταξύ άλλων.