Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός - Κύπρος: Αναστέλλονται οι πληρωμές δανείων και ασφαλειών μέχρι το τέλος του '20

Η κυπριακή κυβέρνηση απόφάσισε και την παραχώρηση εγγυήσεων μέχρι 2 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες για τη διάθεση νέων χαμηλότοκων δανείων προ...


Η κυπριακή κυβέρνηση απόφάσισε και την παραχώρηση εγγυήσεων μέχρι 2 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες για τη διάθεση νέων χαμηλότοκων δανείων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό





Δύο σχέδια με στόχο τη διαχείριση θέσεων εργασίας και την αποφυγή χρεοκοπιών κατά την περίοδο της εφαρμογής των μέτρων για τη πανδημία του κορωνοϊού, ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης το πρώτο σχέδιο αφορά αναστολή της αποπληρωμής δόσεων των δανείων για περίοδο εννέα μηνών μέχρι 31. 12. 2020. Το δεύτερο αφορά την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων μέχρι 2 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες για παραχώρηση νέων χαμηλότοκων δανείων και επιδότηση μέρους του επιτοκίου.

Ο κ. Πετρίδης έκανε λόγο για τολμηρό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και είπε ότι με αυτό επιχορηγείται η πραγματική οικονομία μέσω του τραπεζικού συστήματος και όχι το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου ανέφερε ότι τα σχέδια διαφυλάσσουν και τις τράπεζες, ενώ τις παρότρυνε να προβούν ολοταχώς στο σχεδιασμό μέτρων και να τα παρουσιάσουν στην Κεντρική Τράπεζα. Είπε επίσης ότι μελετά και περαιτέρω μέτρα.