Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Κορονοϊός: Μπλόκαραν με φορτηγά διάδρομο προσγείωσης στον Ισημερινό, αεροσκάφος θα παραλάμβανε 190 Ευρωπαίους

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζει νέες πτήσεις προς την πόλη Γκουαγια...

Κορονοϊός: Μπλόκαραν με φορτηγά διάδρομο προσγείωσης στον Ισημερινό, αεροσκάφος θα παραλάμβανε 190 Ευρωπαίους

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζει νέες πτήσεις προς την πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, όπου χθες Πέμπτη ο δήμαρχος ζήτησε από φορτηγά να κλείσουν τον διάδρομο του αεροδρομίου ώστε να μην μπορέσει να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο.




Μετά το ασυνήθιστο αυτό συμβάν η ΕΕ ζήτησε από τον Ισημερινό να διασφαλίσει την πρόσβαση στα αεροδρόμια της χώρας ώστε οι χώρες του μπλοκ να μπορέσουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται στη λατινοαμερικανική χώρα, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Η πτήση της εταιρείας Iberia που δεν κατάφερε τελικά να προσγειωθεί θα παραλάμβανε 190 Ευρωπαίους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως η πτήση μετέφερε κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα το αεροσκάφος ήταν άδειο και μόνο θα παραλάμβανε επιβάτες.

Η Γκονθάλεθ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό COPE επεσήμανε ότι συζήτησε το συμβάν με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και οι υπηρεσίες της τώρα σχεδιάζουν να στείλουν το Σάββατο άλλα αεροπλάνα για να παραλάβουν τους Ευρωπαίους.

Εξάλλου η Ισπανίδα υπουργός επανέλαβε ότι η Μαδρίτη φροντίζει τους πολίτες της που βρίσκονται στο εξωτερικό επαναπατρίζοντας κάποιους εξ αυτών, όμως κάλεσε τους περισσότερους να παραμείνουν εκεί που είναι εφόσον είναι ασφαλείς.