Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψαν και μπήκαν σε καραντίνα οι 13 οδηγοί φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Τουρκίας Ιράκ (Βίντεο)

Με αισθήματα ανακούφισης έφτασαν το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης από την Αθήνα οι 13 οδηγοί φορτηγών οι οποίοι ήταν εγκλ...

Με αισθήματα ανακούφισης έφτασαν το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης από την Αθήνα οι 13 οδηγοί φορτηγών οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι 25 μέρες στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ.

Οι 13 οδηγοί επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Ιράκ τα ξημερώματα της Παρασκευής με ειδική πτήση charter, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ στη Θεσσαλονίκη έφτασαν λίγο μετά τις 10.30 με αμαξοστοιχία Intercity.




Εμφανώς ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι από το πολύωρο ταξίδι και την πολυήμερη κούραση, αλλά καλά στην υγεία τους, στις δηλώσεις τους οι οδηγοί δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Ομοσπονδία τους ΟΦΑΕ, αλλά και την κυβέρνηση, για όσα έκαναν για τον επαναπατρισμό τους.

Όπως είπαν, άφησαν τα οχήματα τους στο Ιράκ, σε μια εταιρεία με την οποία συνεργάζονται και ελπίζουν σύντομα, όταν τελειώσουν όλα με την πανδημία, να μπορέσουν να επιστρέψουν για να τα παραλάβουν.

Πρόσθεσαν πως ενοχλήσεις δεν είχαν από τις τουρκικές αρχές, καθώς βρίσκονταν έξω από τα τουρκικά σύνορα, ωστόσο δέχτηκαν όλες αυτές τις μέρες τον εμπαιγμό, καθώς αποδείχτηκε πως η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να τους εξυπηρετήσει και να ικανοποιήσει το αίτημα τους για διέλευση μέσα από τα εδάφη της.

Οι οδηγοί, όπως θα δείτε και στο βίντεο με τις δηλώσεις τους, αυτό που θέλουν τώρα είναι να πάνε στα σπίτια τους και να ξεκουραστούν, τηρώντας και τις οδηγίες για καραντίνα 2 εβδομάδων, ενώ στη συνέχεια όπως τόνισαν θα προσπαθήσουν να δουν πως θα λύσουν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν…