Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Πακιστανή χριστιανή Άσια Μπίμπι που κυνήγησαν οι Ισλαμιστές επιθυμεί να λάβει άσυλο στη Γαλλία

Η Πακιστανή χριστιανή Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί για βλασφημία το 2010 και αθωώθηκε οχτώ χρόνια αργότερα, πριν βρει καταφύγιο ...



Η Πακιστανή χριστιανή Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί για βλασφημία το 2010 και αθωώθηκε οχτώ χρόνια αργότερα, πριν βρει καταφύγιο στον Καναδά, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία η Γαλλία να της χορηγήσει πολιτικό άσυλο.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε απόψε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα τη δεχθεί την Παρασκευή. “Όπως επανειλημμένα έχουμε πει η Γαλλία είναι έτοιμη να υποδεχτεί την Άσια Μπίμπι, αν αυτή είναι η επιθυμία της”, αναφέρει σε ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.




Σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, η Ασία Μπίμπι είπε νωρίτερα σήμερα: «Η επιθυμία μου» είναι να ζήσω στη Γαλλία. Είναι οι πρώτες δηλώσεις της στη Γαλλία, όπου έφτασε αυτή την εβδομάδα για να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Επιτέλους ελεύθερη!»

«Η Γαλλία είναι η χώρα όπου κέρδισα μια νέα ζωή (…) η Αν Ιζαμπέλ είναι για μένα ένας άγγελος», είπε η Μπίμπι, αναφερόμενη στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Αν Ιζαμπέλ Τολέτ, με την οποία συνέγραψε την αυτοβιογραφία της και ελπίζει να συνεχίζει να έχει συνεργασία μαζί της.

Στο βιβλίο, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στα γαλλικά και τον Σεπτέμβριο θα εκδοθεί στα αγγλικά, η συγγραφέας δίνει λεπτομέρειες για την νέα της ζωή στον Καναδά, αλλά κατά κύριο λόγο για την παραμονή της στη φυλακή.

«Προφανώς, θέλω ο πρόεδρος να ακούσει το αίτημά μου» για άσυλο, πρόσθεσε, έχοντας εκφράσει την ελπίδα να συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παρίσι, η οποία πραγματοποιείται υπό προστασία λόγω απειλών των οποίων παραμένει στόχος.

Θα λάβει το απόγευμα της Τρίτης από τα χέρια της δημάρχου της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό το τιμητικό δίπλωμα της Πόλης του Παρισιού, με το οποίο βραβεύτηκε το 2014. Αυτή θα είναι η πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Επίσης αναμένεται να συναντηθεί με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Άσια Μπίμπι, εργάτρια γης, καταδικάσθηκε το 2010 σε θάνατο επειδή φέρεται να έκανε υποτιμητικά σχόλια για το Ισλάμ αφού γείτονές της που εργάζονταν μαζί της στα χωράφια αρνήθηκαν να της επιτρέψουν να πιεί νερό από το ποτήρι τους επειδή δεν είναι μουσουλμάνα.

Ακολούθησε ένα νομικό σίριαλ που δίχασε τη χώρα και κινητοποίησε τη διεθνή κοινότητα, προσελκύοντας την προσοχή των Παπών Βενέδικτου ΙΣΤ΄ και Φραγκίσκου.

Η καταδίκη της ανατράπηκε τον Οκτώβριο του 2018 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν, προκαλώντας διαμαρτυρίες από σκληροπυρηνικούς θρησκευόμενους οι οποίοι ζητούσαν να θανατωθεί και απαιτούσαν από την κυβέρνηση να εμποδίσει ενδεχόμενη αναχώρησή της από τη χώρα.

Από τον Μάιο του 2019 ζει στον Καναδά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ