Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουκουλομάρτυρας και ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ «Σαράφης»: Δεν έχω στοιχεία για χρήματα σε πολιτικούς

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες έρχονται από την κατάθεση που δίνει ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης»...

Προανακριτική Σαράφης

Εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες έρχονται από την κατάθεση που δίνει ο προστατευόμενος μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» από πηγές που πρόσκεινται στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.




Θυμίζουμε πως ο “Μάξιμος Σαράφης” έφτασε περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 24.02.2020 στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά της φωνής του.

Τι είπε ο “Σαράφης” σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές ο “Μάξιμος Σαράφης” φέρεται να ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για πολιτικά πρόσωπα…

Ως “πιθανολογήσεις” αναφέρει τα όσα είπε για πολιτικά πρόσωπα και φέρεται να κατέθεσε πως δεν έχει κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς, “αδειάζοντας” όπως σχολίαζαν πηγές της ΝΔ την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο “Σαράφης” για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα και Γεωργιάδη
Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα, οι γαλάζιες πηγές έλεγαν ότι ο “Μάξιμος Σαράφης” είπε πως για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά “δεν είχα κανένα απολύτως στοιχείο, σας είπα ήταν μια πιθανολόγηση…”.

Επίσης εξαίρεσε από την όλη υπόθεση τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε πως πέραν από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του δεν έχει κανένα στοιχειό για χρηματισμό του.

Αναφορικά με τον αρχικά προστατευόμενο μάρτυρα και μετά κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη, ο «Μαξιμος Σαράφης» φέρεται να κατέθεσε πως ο ίδιος από τις 18 Ιανουαρίου είχε καταθέσει ότι είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis (σ.σ. τότε ήταν υπό προστασία) αλλά η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη δεν το κατέγραψε ως γεγονός γιατί δεν ήθελε να τον εμπλέξει καθώς κάτι τέτοιο θα τον έβγαζε από το καθεστώς της προστασίας. Ερωτηθείς για το έγγραφο πως ήταν μάρτυρας και στο FBI, φέρεται να είπε ότι είναι ανακριβές. Επίσης δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’αντιπαράσταση.

Τι είπε ο “Σαράφης” με βάση τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιθέτως, από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως ο προστατευόμενος μάρτυρας επιβεβαιώνει όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και έδωσε στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες “πλυντήριο” καθώς και πώς γινόταν το ξέπλυμα μέσω διαφημιστικών εταιρειών.