Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιβύη: Οι Αμερικανοί ζητούν από την Τρίπολη και τον Σάρατζ τη διάλυση των πολιτοφυλακών

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ προέτρεψε τη Δευτέρα τις Αρχές της Λιβύης (Τρίπολης) να διαλύσουν τις παραστρατιωτικές...

Λιβύη: Οι Αμερικανοί ζητούν από την Τρίπολη τη διάλυση των πολιτοφυλακών

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Ρίτσαρντ Νόρλαντ προέτρεψε τη Δευτέρα τις Αρχές της Λιβύης (Τρίπολης) να διαλύσουν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες στη χώρα της βόρειας Αφρικής.




H προτροπή αυτή έγινε στη διάρκεια συνάντησής του με τον Φάθι Μπασάγκα, τον υπουργό Εσωτερικών της διεθνώς αναγνωρισμένης ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Ο πρεσβευτής Νόρλαντ «συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Μπασάγκα (…) και εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνεχιζόμενες προσπάθειες των λιβυκών Αρχών να διαλύσουν και να αφοπλίσουν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και τις ένοπλες ομάδες», ανέφερε μέσω Twitter η αμερικανική πρεσβεία στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τη διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ η δράση «τέτοιων παραστρατιωτικών οργανώσεων εγείρει σοβαρή απειλή για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, δημοκρατικού, ενιαίου κράτους στη Λιβύη».

Στη Λιβύη επικρατεί χαοτική κατάσταση και πολιτική αστάθεια μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Η ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης υποστηρίζεται από ισλαμικές πολιτοφυλακές, με μέλη τζιχαντιστές, ενώ από τις αρχές του έτους η Τουρκία έστειλε με έξοδα του Κατάρ χιλιάδες Σύρους τζιχαντιστές για να την ενισχύσει.

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ζητούν διάλυση των πολιτοφυλακών αποτελεί ηχηρό ράπισμα στο φιλοτουρκικό καθεστώς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τρίπολη.