Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΤΟΥΡΚΙΑ... Αγόρασε και τρίτο γεωτρύπανο...!!! Είναι αυτό που θα στείλει στην Κρήτη και θα σαμποτάρουμε... Είναι αυτό που θα ξεκινήσει τον πόλεμο...!!

Στην αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου προχώρησε η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ), σύμφωνα με τον ιστότοπο ναυτιλιακών ειδήσεων Trad...


Στην αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου προχώρησε η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ), σύμφωνα με τον ιστότοπο ναυτιλιακών ειδήσεων Tradewinds. Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» με έτος ναυπήγησης το 2012, το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία για μόλις 37,5 εκατ. δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του στην αγορά το 2014 αποτιμάτο στα περίπου 600 εκατ. δολάρια και τον τελευταίο χρόνο στα μόλις 120.




Το «Sertao», το οποίο προφανώς θα μετονομαστεί από την ΤΡΑΟ και θα μετασκευασθεί στα χρώματα του τουρκικού ερευνητικού στόλου, είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» που ήδη πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα, αναφέρει η Καθημερινή.

Η αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου από την Αγκυρα υποδηλώνει τη σαφή πρόθεσή της να προχωρήσει μέχρι τέλους στο ερευνητικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει τα τελευταία χρόνια και υλοποιεί σταδιακά δίχως καμία αναπροσαρμογή.

Οι πληροφορίες περί ενίσχυσης του τουρκικού ερευνητικού στόλου και οι παράλληλες δηλώσεις αξιωματούχων περί ερευνών στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί ανάμεσα σε Καστελλόριζο και Λιβύη από το μνημόνιο Αγκυρας - Τρίπολης, είναι ενδεικτικές των προθέσεων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ είχαν τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η Αγκυρα κάνει προσπάθειες για την αγορά και τρίτου πλωτού γεωτρύπανου.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το που προορίζεται να σταλθεί αυτό το γεωτρύπανο... Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Άγκυρα θα το στείλει στην Κρήτη αν μέχρι τότε δεν την έχουμε στείλει στις στέππες...