Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λευκωσία: Μικροένταση με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη... Θέλάν πίσω τα κλαδιά από δέντρο...!!!

Επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από τον χώρο του παλιού καφενείου που καταρρέει - Με τη...

lefkosia-1
Επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από τον χώρο του παλιού καφενείου που καταρρέει - Με την παρέμβαση των κυανόκρανων αποχώρησαν και συνεχίστηκαν οι εργασίες




Ένταση προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στη Λευκωσία, όταν Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εμποδίσουν εργάτες του Δήμου Λευκωσίας να καθαρίσουν κλαδιά και μπάζα από παλιό καφενείο που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη.

Λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων το οίκημα του καφενείου άρχισε να καταρρεέι καθώς παραμένει χωρίς συντήρηση από το 1974.

Ο Δήμος Λευκωσίας είχε ενημερώσει από χθες την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ για τις εργασίες που πρόκειτο να γίνουν.

Ωστόσο σήμερα όταν οι εργάτες άρχισαν να καθαρίζουν εμφανίστηκαν από πάνω τους (υπάρχουν παλιά Ενετικά τείχη) Τούρκοι στρατιώτες ζητώντας τον τερματισμό των εργασιών.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι ο Δήμος της κυπριακής πρωτεύουσας δεν είχε αρμοδιότητα, γιατί η περιοχή ελέγχεται από τον ΟΗΕ. Κλήθηκαν κυανόκρανοι και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις οι Τούρκοι αποχώρησαν και οι εργασίες συνεχίστηκαν.